Kannatusta gallupeissa

Jännitys tiivistyy, kun huomenna aukeaa eduskuntavaalien loppusuora ennakkoäänestyksen käynnistyessä. Mielipidekyselyitä tiirataan poliitikkopiireissä silmä kovana.

MTV kysyi puolueiden aktiivikenttäväeltä – piirijärjestöjen hallitusten jäseniltä – suosikkeja mahdollisiksi ministereiksi. Perussuomalaisten osalta ykköspaikalle sijoittui ennalta arvattavasti puheenjohtaja Timo Soini. Allekirjoittanut löytyy ministerisuosikkilistan sijalta kaksi. Kenttäväen luottamus lämmittää 1. varapuheenjohtajan mieltä.

Perussuomalaisten ministerikandidaatteja - kuvakaappaus MTV:n sivuilta.
Perussuomalaisten ministerikandidaatteja – kuvakaappaus MTV:n sivuilta.

Helsingin Sanomat puolestaan teki mielipidetutkimuksen, jossa kysyttiin vastaajilta, keitä ehdokkaita he voisivat ajatella äänestävänsä Uudenmaan vaalipiirissä. Tässäkin tutkimuksessa sijoituin Perussuomalaisten kisassa sijalle kaksi – Soini vei toki kärkipaikan. Tutkimuksen mukaan minua voisi Perussuomalaisten kannattajista ajatella äänestävänsä 48 prosenttia vastaajista.

Kympin kärki - kuvakaappaus Hesarin nettisivuilta.
Kympin kärki – kuvakaappaus Hesarin nettisivuilta.

Gallupien valossa näyttää siis tällä hetkellä hyvältä, mutta tässä kohtaa on syytä muistaa vanha virsi: gallupit eivät äänestä, käydään vaalit ensin. Huomenna käyn osaltani vauhdittamassa vaalityötä puolueen perinteisellä vahvalla tukialueella Etelä-Pohjanmaalla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *