Arkistolaitos 200 vuotta

12.12.2016 vietettiin Arkistolaitoksen 200-vuotisjuhlaa. Juhlassa pitämässäni tervehdyspuheessa kerroin arvostavani Arkistolaitoksen työtä ja sitä tietoa, jota Arkistolaitos ylläpitää kansalaisille ja tuleville sukupolville. Nostin esille myös Sota-arkiston taannoisen Kansallisarkistoon liittämisen, jonka johdosta aiemmin päällekkäiset arkistot ovat nyt asiakkaiden käytettävissä helposti yhden yhteisen hakupalvelun kautta.

Muistelin puheessani myös omia vaiheitani Arkistolaitoksessa. Olen iloinen siitä, että minulla on henkilökohtaisesti ollut mahdollisuus toimia sekä Kansallisarkiston virkamiehenä että Maanpuolustuskorkeakoulun dosenttina – sen alaisuuteenhan Sota-arkistokin kuului. Tämä on antanut kohtuullisen ymmärryksen niistä tärkeistä tehtävistä, joita Suomen arkistolaitos toteuttaa yhteiskunnassamme.

Erityiskiitoksen Sota-arkisto ansaitsee sotapäiväkirjojen digitoidusta muodosta: Ne kertovat meille vanhempiemme ja isovanhempiemme teoista sekä kansakunnan arvopohjasta ja kestokyvystä talvi- ja jatkosodan vaikeina vuosina.

Puhe on luettavissa kokonaisuudessaan osoitteessa www.defmin.fi/puheet.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *