Etelä-Koreassa

Kunniakomppanian tarkastus.

Tein 28.2.-3.3.2017 virallisen vierailun Etelä-Koreaan. Tapasin Etelä-Korean puolustusministeri Minkoo Hanin ja Puolustushankintaviraston ministerin Myoung-jin Changin, joiden kanssa keskustelin mm. alueellisesta turvallisuustilanteesta, maidemme kahdenvälisistä suhteista sekä puolustus- ja puolustusmateriaaliyhteistyöstä.

Vierailun aikana allekirjoitin käytettyjä K9 Thunder -panssarihaupitseja koskevan hankintasopimuksen Etelä-Korean viranomaistahoa edustavan KOTRA:n (Korea Trade-Investment Promotion Agency) kanssa. Samassa yhteydessä allekirjoitettiin myös Viron mahdollista vastaavaa hankintaa tukeva pöytäkirja.

Hankinnasta tehtiin päätös helmikuussa 2017. Hankinnan kokonaisarvo on 146 miljoonaa euroa ja siihen sisältyy yhteensä 48 panssarihaupitsia, varaosia ja koulutusta. Sopimuksen allekirjoitus käynnistää hankkeen toimitukset Suomelle alkaen tänä vuonna.

Haupitsihankinta on merkittävä askel maavoimien tulivoiman ja kenttätykistön kehittämisessä ja siten tärkeä osa maavoimien kaluston modernisointia. Tela-alustaiset 155 mm:n K9 Thunder -panssarihaupitsit mahdollistavat operatiivisten joukkojen tukemisen kauaskantoisella ja hyvän maasto- ja tieliikkuvuuden omaavalla tykistökalustolla. Haupitsit korvaavat vanhenevaa ja puolustusvoimien käytöstä poistuvaa tykistökalustoa.

Etelä- ja Pohjois-Korean rajalla.

One thought on “Etelä-Koreassa”

  1. Korea kauppa! Mutta onko kauppaan leivottu sisään mittava jatko-optio ostaa ”ukkosputkia” lisää, jos vaikka puolisen tuhatta 122 mm:n tykkiä sattuu vanhenemaan 2020-luvulla?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *