Työvierailuja Eurooppaan

Vierailen kesäkuun viimeisellä viikolla Bulgariassa, Belgiassa ja Ruotsissa. Matkojen ohjelmassa on mm. yhteistyöasiakirjojen allekirjoittamista Saksan sekä Ison-Britannian kanssa.

Ensimmäinen vierailuista suuntautuu Bulgariaan tiistaina 27. kesäkuuta. Tapaan Bulgarian puolustusministerin ja vara-pääministerin Krasimir Karakachanovin, jonka kanssa keskustelen Euroopan turvallisuustilanteesta sekä maidemme kahdenvälisestä puolustusyhteistyöstä.

Torstaina 29. kesäkuuta vuorossa on Bryssel, jossa osallistun Naton jäsenmaiden, Suomen ja Ruotsin puolustusministereiden sekä Euroopan unionin korkean edustajan Federica Mogherinin työlounaalle. Lisäksi osallistun Resolute Support  Mission – kokoukseen, johon on Naton jäsenmaiden lisäksi kutsuttu muut Afganistanin operaatioon osallistuvat maat.

Brysselissä pidettävien kokousten yhteydessä Suomi ja Saksa käyvät kahdenvälisiä keskusteluja, ja allekirjoitan tuolloin yhdessä Saksan puolustusministerin kanssa puolustusyhteistyötä koskevan puitejärjestelyn (Framework Arrangement). Allekirjoitamme myös erillisen aiesopimuksen osallistumisesta Saksan johtaman kehysvaltioryhmän (Framework Nations Concept) toimintaan.

Perjantaina 30. kesäkuuta matka jatkuu Tukholmaan. Suomen, Ruotsin ja Ison-Britannian puolustusministereiden tapaamisessa allekirjoitan Suomen osallistumista Ison-Britannian johtamaan Joint Expeditionary Force (JEF) -joukkoon koskevan -liittymisasiakirjan.

Tukholmassa osallistun lisäksi Folk och Försvar -järjestön ja Suomi-instituutin järjestämään seminaariin, jossa käsitellään Pohjois-Euroopan turvallisuustilannetta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *