Pohjoismaiden neuvoston tilaisuudessa Helsingissä

Helsingissä järjestettiin 12.9.2017 Pohjoismaiden neuvoston Pyöreän pöydän tilaisuus, jonka teemana oli puolustuspoliittinen yhteistyö, Nordefco. Pidin tilaisuudessa puheen, jossa käsittelin pohjoismaisen puolustusyhteistyön kehitysnäkymiä sekä Suomen Nordefco -puheenjohtajuutta. Suomi on tänä vuonna toiminut Nordefcon puheenjohtajamaana.

Puheessani totesin turvallisuuspolitiikan muutoksen näkyvän Suomen puheenjohtajakauden painopisteissä. Tavoitteenamme on entistä tarkemmin seurata ja analysoida lähialueillamme tapahtuvaa muutosta ja varautua sen aikaansaamiin haasteisiin.

Kerroin myös, että puheenjohtajuuskaudellamme on tehty kaksi uutta käytännön yhteistyöaloitetta huoltovarmuuteen ja yhteiskunnan kriisinkestokykyyn liittyen. Molemmat ovat kriittisiä tekijöitä myös Suomen puolustukselle.

Maailmalla Pohjoismaat ovat kiinnostava kumppani, sillä me panostamme turvallisuuteen. Meillä on maine alueellisen turvallisuuden tuottajina – ei kuluttajina. Tästä maineesta kannattaa pitää kiinni.

Puhe on kokonaisuudessaan luettavissa osoitteessa www.defmin.fi/puheet

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *