Puolustusvoimien kirkkojuhlassa Oulussa

Esitin valtioneuvoston tervehdyksen Oulun tuomiokirkossa järjestetyssä puolustusvoimien alueellisessa kirkkojuhlassa 10.11.2017. Kirkkojuhla kuuluu Oulun evankelis-luterilaisten seurakuntien Kirkkomusiikkiviikkojen ohjelmaan.

Tervehdyksessäni käsittelin evankelis-luterilaisen kirkon yhteiskunnallista roolia, asevelvollisuusjärjestelmää sekä vapaaehtoisen maanpuolustuksen kehittämistä.

Suomalaisuus ja luterilaisuus nivoutuvat monella tavalla kulttuurisesti yhteen, ja kirkko onkin useammassa aallossa omaksunut aktiivisen yhteiskunnallisen roolin. Pidän kuitenkin tärkeänä, ettei kirkko unohda omaa ydintehtäväänsä – evankeliumin julistamista.

Tervehdyksessäni käsittelin myös varusmieskoulutuksen kehittämistä. Koulutus 2020 -ohjelman päämääränä on siirtää asevelvollisten koulutus digiaikaan, mikä tarkoittaa erilaisten nykytekniikan mahdollistamien verkko- ja simulaatiomahdollisuuksien nykyistä parempaa hyödyntämistä.

Vapaaehtoista maanpuolustusta kehitettäessä on kolme ohjaavaa suuntalinjaa: koko maan kattavaa reserviä on hyödynnettävä entistä tehokkaammin, valmiutta on kehitettävä yhä enemmän ja yksittäisen reserviläisen urapolku, hänen osaamisensa ja sodan ajan sijoituksensa on nivottava yhä tiiviimmin yhteen. Kaikki tämä on tehtävä vapaaehtoisuuden iloa tukahduttamatta.

Tallenne tilaisuudesta: http://virtuaalikirkko.videosync.fi/2017-11-10-s1eo9isxjg

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *