Puolustusvoimille kotimaisia MISU-maastoajoneuvoja

Kuva: Puolustusministeriö

Olen valtuuttanut Puolustusvoimat tilaamaan Puolustusvoimien logistiikkalaitoksen esikunnan esityksen perusteella Protolab Oy:ltä kotimaisia miina-, sirpale- ja luotisuojattuja MISU-maastoajoneuvoja kokeilukäyttöön.

Testisarja käsittää neljä PMPV 6X6 -ajoneuvoa, joita testataan Puolustusvoimissa kenttäolosuhteissa vuosina 2018-2020. Hankinnan avulla kerätään tietoa maastoajoneuvon suorituskyvystä ja käytettävyydestä Puolustusvoimien tulevaisuuden tarpeisiin.

Hankinnan arvonlisäveroton kokonaisarvo on 4 miljoonaa euroa ja työllistävä vaikutus kotimaassa noin 40 henkilötyövuotta. Hankinta liittyy Maapuolustuksen kehittämisohjelmaan, jossa kehitetään joukkojen liikkuvuutta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *