Hyvin menee mutta menköön

Perussuomalaisten eduskuntavaalikampanja on saanut viime aikoina mukavasti huomiota mediassa. Myös henkilökohtainen kampanjani on ollut esillä: potkua sille antoi esimerkiksi Timo Soinin taannoinen ministerimaininta Pressiklubissa ja viime viikonvaihteessa Ilta-Sanomien aiheeseen liittyvä juttu.

Eilen puolestaan ilmestyi paikallislehtemme Nurmijärven Uutisten juttu (3.11.2010, ks. s. 6), johon oli haastateltu minua ja puolueemme vaalityömiestä Matti Putkosta. Ei hullumpi juttu sekään. Eilen olin myös yksi MTV3:n 45 minuuttia -ohjelman haastatelluista.

Julkisuus on ollut asiallista, mistä on oltava tyytyväinen. Perussuomalaiset otetaan nyt vakavammin kuin sanotaan vaikka 2007 eduskuntavaalien alla. Samalla on kuitenkin tiedostettava, ettei näin voi jatkua loputtomiin. Peli tulee kovenemaan vaalien lähestyessä.

Esimakua antaa Keskustan junailema operaatio Pohjoismaiden neuvoston kokouksessa Reykjavikissa. Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Raimo Vistbacka heitettiin tylyllä tavalla ulos keskiryhmän kokouksesta – syynä puolueen väitetty yhteydenpito Ruotsidemokraatteihin. Väite on perätön.

Keskustajohdon hermot ovat olleet viime vuodet kovalla koetuksella. On ollut vaalirahakohua, sisäisiä ristiriitoja ja kannattajien kannalta väärää politiikkaa. Siksi Keskustan kannatus onkin laskenut kuin lehmän häntä. 

Politiikassa voittaa lopulta se, jonka hermot kestävät. Saa nähdä mitä tuleman pitää. Reykjavikin kaltainen kepulointi vain sataa Perussuomalaisten laariin.

2 thoughts on “Hyvin menee mutta menköön”

 1. Terve Jussi!
  Katsoin eilen sen 45 – minuuttia ja siinä tuli viimestään varmaksi, että sinulla on ainakin esiintymisen suhteen paukkuja ministeriksi – no toki on myös tämän palstasi ja täällä olevien kirjoituksieskin perusteella!
  Perussuomalaiset on upea puolue, mutta valitettavasti hienoista ajatuksista huolimatta, niiden tyylkäs ulosanti sujuu lähinnä Timo Soinilta, Raimo Vistbacalta ja sinulta!
  Mutta ehkä se johtuu siitä, että PS on nuori puolue ja ministerikokemus / hallitusvastuu puuttuu ja SMP:t ja muut ovat olleet polunraivaajia, mutta kuitenkin eri puolueita!
  Illalla saapuu Lahden Pelicans mittaamaan Espoon Bluesin kunnon ja juuri jääkiekossa puhutaan ” hiomattomista timanteista ” joista voi nopeasti hioutua upeita kiviä!
  Uskon tähän teoriaan niiden perussuomalaisten kohdalla, jotka vielä hiomista kaipaavat, koska sisältö on moninverron tärkeämpi kuin pinta!
  Lisättäköön tähän erittäin hyvään ulosantiin vielä vaalityömies Matti Puttonen jonka olen nähnyt jonkun kerran YLE 1:n aamuteeveen Jälkipörssissä keskustelemassa / ” väittelemässä ” menestyksekkäästi niin kovan luokan nimien kanssa taloudesta, kuin Finanssialan keskusliiton toimitusjohtajan Piia-Noora Kauppi.
  Tsemppiä vaan Jussi! Yritän edistää valintaasi omissa piireissäni!

  Tulevalle Puolustusministerille Made in Finland;
  (Kävin kertaukset Tammisaaren MEVAKISSA eli Merivalvonta-aluekeskuksessa)

  http://www.tietoportti.com/RBS15-videot-MVih2G0TMBQ.html

 2. Kiitos Kari Juvoselle kannustuksesta!

  Raimo Vistbackan ulosajoon PN:n keskiryhmien kokouksesta liittyen tämän päivän Aamulehti julkaisi toimittaja Toni Viljanmaan kirjoittaman jutun, johon minuakin oli haastateltu.

  Soini kiehtoo Ruotsin populisteja

  Ruotsia hämmentävä populistipuolue ruotsidemokraatit solmisi mieluusti tiiviimmät suhteet Suomen perussuomalaisiin.

  Puolueen kansainvälisten asioiden sihteeri Kent Ekeroth näkee populisteilla olevan yhteisiä kantoja erityisesti maahanmuutto- ja EU-politiikassa.

  – Voisimme ehdottomasti ajatella yhteistyötä Pohjoismaisessa neuvostossa ja EU:ssa sellaisissa asioissa, joista meillä on yhteisiä käsityksiä. Meillä voisi olla myös epämuodollisempaa yhteistyötä, jossa voisimme oppia toisiltamme, Ekeroth vastaa sähköpostitse.

  Tällä hetkellä puolueilla ei Ekerothin mukaan ole virallisia kontakteja.

  Perussuomalaisten puheenjohtaja, europarlamentaarikko Timo Soini edustaa Brysselissä EU-kriittistä Vapaa ja Demokraattinen Eurooppa -ryhmää. Ekerothin mukaan tämä ryhmä kiinnostaa myös ruotsidemokraatteja.

  Perussuomalaisten puoluejohto on torjunut populistiyhteistyön, joskin puolueella on siteitä samanhenkiseen Tanskan kansanpuolueeseen. Puolueen eduskuntaryhmän pääsihteerin Jussi Niinistön mielestä puolueilla on eroja.

  – Sellainen käsitys meillä on, että ruotsidemokraatit olisi oikeammalla kuin perussuomalaiset.

Kommentointi on suljettu.