Jääkärihuoneen tunnelmia

Perussuomalaisten eduskuntaryhmä vietti eilen pikkujoulua perinteiseen tapaan Ostrobotnian Jääkärihuoneessa. Söimme joulumenun ja kävimme vapaata keskustelua ajankohtaisesta poliittisesta tilanteesta.

Mielenkiintoiset vaalit ovat edessä ensi vuoden huhtikuussa, kun eduskunnan pienin puolue olisi viimeaikaisten mielipidetutkimusten mukaan kiilaamassa itsensä kertarysäyksellä suurehkoon kokoluokkaan.

Ilmassa oli myös hitunen haikeutta, kun eduskuntaryhmämme pitkäaikainen ja tähän saakka ainoa puheenjohtaja Raimo Vistbacka ei enää aio asettua ehdolle seuraavissa vaaleissa – viimeiset pikkujoulut hänen osaltaan siis. Nähtäväksi jää onko hän käytettävissä ministeriksi, jos hallitusovet avautuvat Perussuomalaisille.

Ojensin puheenjohtajalle ryhmän kiitoksena kuluneesta vuodesta jääkärieversti Matti Laurilan elämäkerran, kun kerran Jääkärihuoneessa olimme. Kävi ilmi, että Vistbackan suvulla on ollut oma osuutensa Suomen itsenäistymiseen merkittävällä tavalla vaikuttaneessa jääkäriliikkeessä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *