Polttava kysymys eli tarvitaanko ilmastolakia?

Maan Ystävät -niminen järjestö on organisoinut kampanjan nimeltä Polttava kysymys. Maan jokainen kansanedustajaehdokas saa vastattavakseen seuraavan kysymyksen:

Ilmastolaki velvoittaisi tulevat hallitukset vuosittaisiin päästövähennyksiin, jotka johtavat vähintään 40 %:n kotimaisiin vähennyksiin vuoteen 2020 mennessä ja 95 %:n vähennyksiin 2050 mennessä (vuoden 1990 tasoon mennessä).

Tulisiko mielestänne Suomen säätää ilmastolaki ja olisitteko kansanedustajana valmis työskentelemään sekä puolueenne sisällä että puoluerajat ylittäen ilmastolain saamiseksi seuraavaan hallitusohjelmaan?

Jouduin tuottamaan maanystäville pettymyksen, sillä vastasin EI. Perusteluni olivat seuraavat:

Ilmastopolitiikkaa ei hoideta kansallisella lainsäädännöllä vaan kansainvälisillä, sitovilla sopimuksilla. Perussuomalaiset tulevat esittämään ilmastopoliittisen sopimuspohjan täysmuutosta: siirtymistä ominaispäästöjärjestelmään. Tässä ns. Soinin mallissa saastuttajat joutuvat vastuuseen.

Vastaus oli poliittisesti epäkorrekti ja lunta tulee epäilemättä tupaan sen johdosta, mutta perusteluni kestävät. Ilmastonmuutoksella on turha kohkata.

Perussuomalaisten eduskuntavaaliohjelma julkistetaan 25. helmikuuta 2011, jolloin tästäkin aiheesta enemmän. Asialinjalla.

3 thoughts on “Polttava kysymys eli tarvitaanko ilmastolakia?”

 1. Jussi
  Here in Ireland we are trying to get a Climate change bill enacted before the Green Party leaves Government. This is because we need to cut emissions, both internationally, but also nationally and individually. Polluters do have to be liable, but, we all have to pay our share and cut down on our consumption!

  Regards

  Oisín

 2. Hello Oisín, nice to hear from you!

  One would think there are some other issues to be concerned right now in Ireland…

  Best wishes to you and your family!

  Jussi

 3. Perhaps, but of course the reason why we ended up with those other problems was that we ignored the environment, and are now the most oil dependant people in Europe! Also, we used to get more moderate winters in Ireland than Finland(!) but we may lose that luxury if climate change means that the melting ice-caps change the flow of the gulf stream!

  Good wishes to you and yours and the best of luck with your elections!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *