Soini järisyttää Uuttamaata

Näin otsikoi Helsingin Sanomat tämän päiväisen pääkirjoituksensa. Uudenmaan vaalipiirissä tehty tuore HS-Gallup näyttää Perussuomalaisille tasan 16 prosentin kannatusta. Nousua olisi 10 prosenttia viime eduskuntavaaleihin 2007 verrattuna.

Perussuomalaisten nousu on kieltämättä huikea. Olemme tekemässä historiaa. Nousu ei kuitenkaan yllätä, kun tilannetta on seurannut pidempään. Luulen, että loppupeleissä nousu voi olla suurempikin – nimenomaan Uudellamaalla.

Perussuomalaiset olisivat mielipidetutkimuksen mukaan saamassa ääniä joka suunnasta: oikealta, keskeltä ja vasemmalta. Mikään muu puolue kuin PerusS ei ole onnistunut nostamaan kannatustaan maamme suurimmassa vaalipiirissä.

Puolueen puheenjohtajan ja tulevien eduskuntavaalien todennäköisen äänikuninkaan Timo Soinin imussa eduskuntaan nousisi Soinin lisäksi peräti viisi uusmaalaista PerusS:n ehdokasta. Viime vaaleissa saimme kaksi edustajaa.

Keitä tulevat uusmaalaiset perussuomalaiset kansanedustajat sitten Soinin ohella olisivat, kysyy Helsingin Sanomat ja hakee vastauksia aiemmin julkaistusta, ehdokkaiden vetovoimaa mitanneesta tutkimuksesta. Aihetta olen kommentoinut aiemmassa blogikirjoituksessani.

Vahvoilla olisivat tietenkin istuvat kansanedustajamme Pietari Jääskeläinen Vantaalta ja Pirkko Ruohonen-Lerner Porvoosta, mutta ilokseni olin minäkin päässyt kuvan kera ehdokkaidemme eturiviin.

Erot ehdokkaiden kesken ovat tuhannen hengen gallupotoksessa luonnollisesti pienet, mutta kyllä en menisi kirjoittamaan Hesarin pääkirjoitustoimittajan tavoin että “loput perussuomalaiset voisi valita yhtä hyvin arpomalla, sillä sen verran tasaista on Soinin takana”.

Demokratiassa kansa ratkaisee, ketkä eduskuntaan valitaan. Ja pulinat pois, kun Suomen kansa on puhunut: väärin et voi äänestää.

3 thoughts on “Soini järisyttää Uuttamaata”

 1. Muistan jo kesällä 2009 kun YLE:n radiokanavalla pilkattiin Perussuomalaisten nousun merkkejä ja etenkin puheenjohtaja Timo Soinia tyyliin; Ei yksi ja sama hevonen jaksa naurattaa sirkuksessa joka ilta!
  No aika työjuhta on Timo Soini ollutkin, mutta kyllä minä uusmaalaisena luotan keväällä ääneni mm. ammattimaisen vaikuttavasti plokeihinsa kirjoittavalle Jussi Niinistölle!
  Tsemppiä vaan ja hyvää vaalivuotta 2011 !!!

 2. Kiitos kannustuksesta ja hyvää alkanutta vaalivuotta sinnekin!

 3. Ihmisillä alkaa olla mitta täynnä siitä, että vaalilupausten lunastukset jäävät toteutumatta. Vuoden 2011 vaaleista siihen haetaan muutosta, joka on jo alkanut.

  Suomalaisilla oli jo vuoden 2009 eurovaaleissa muutoksen tekemisen meininki, kun äänestäjät laajalla rintamalla lähettivät Urhoksi Eurooppaan perussuomalaisten puheenjohtajan Timo Soinin. Vastoin vanhojen puolueiden toiveita, Timo Soini ei hautautunut Brysselin simpukkapatojen äärelle, mutta muut mepit ovat.

  Päinvastoin eurovaalien jälkeen Euroopan Unionin päätöksistä on ollut Suomen kansalle kertomassa kriittisempää faktaa vain peruseuro Timo Soini. Perussuomalaisen palovaroittimen ääni kantaa Euroopasta Suomeen, vaikka vuosi sitten sitä lupailivat kaikki muutkin. Perusmiehemme Brysselissä kuittaa vaalilupauksensa, mutta mitä ovat tehneet vanhojen puolueiden kärkinimet Anneli, Mitro ja Ville?

  Euroopan parlamentti on tärkeä foorumi, jossa EU-kriittiset edustajat tarjoavat terveellisen, tarpeellisen ja positiivisen vastavoiman valtavirralle. Kriittisyys on negatiivisuutta vain niille, joiden etuna on saada asiat kyseenalaistamatta läpi.

  Suomen pääministerin pitäisi olla kriittinen EU:n ehdotuksille ja saneluille. Nyt näin ei ole.
  Seuraavaksi pääministeriksi kannattaa valita perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini, jolla on sekä laajat vahvuudet johtaa Suomen sisä- ja EU-politiikkaa että kanttia olla kriittinen EU:n sanelupolitiikalle.

  Kuten sanoin, muutos on jo alkanut. Kansalaiset tietävät sen, että samanlaisella äänestämisellä ei saada erilaista vaalitulosta.
  Vaalikiertueellani tavattujen kansalaisten kommenteissa on vahvaa halua nähdä perussuomalaiset hallitusvastuussa vuoden 2011 eduskuntavaalien jälkeen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *