Lihakombinaatin rakentaja eduskuntaan

Kas sa räägid eesti keelt? Jos niin, tutustu toki oheiseen Virumaa Teatajassa 1.4.2011 julkaistuun artikkeliin, joka kertoo kesätyöajastani Neuvosto-Eestissä kuumana kesänä 1988.

Olinpahan tosiaan kesätöissä 1988 mukana rakentamassa aitoon neuvostotyyliin valtaisaa liha- ja makkarakombinaattia Rakvereen. Kesä oli kuuma ja työntäyteinen, lauantaitkin kuluivat rakennustyömaalla.

Viro oli tuolloin vielä osa Neuvostoliittoa. Kerron haastattelussa siitä sykähdyttävästä hetkestä, kun näin Rakveressä ensimmäisen kerran “livenä” Viron kauniin sinimustavalkean kansallislipun – sitä kannettiin riemusaatossa mielenosoitukseen Rakveren linnan raunioille.

En täysin ymmärtänyt mistä puhuttiin, mutta kansallinen innostus oli hyvin tarttuva. Ymmärsin, että nyt virolaiset tekevät historiaa ja että Neuvostoliiton hajoaminen oli alkanut. 

Kerron myös, että Viro merkitsee minulle heimokansaa – naapureista läheisintä, jonka kanssa Suomella on runsaasti yhteisiä etuja ajettavanaan.

Perussuomalaisista puolestani halusin kertoa virolaisille, että kyseessä on kansallismielinen ja EU-kriittinen puolue, joka kristillis-sosiaaliseen arvopohjaan tukeutuen uskaltaa puuttua epäkohtiin ja nostaa niitä yhteiskunnalliseen keskusteluun selvällä suomen kielellä. Toimimme Suomen kansan parhaaksi: Tegutseme soome rahva hüvanguks.

Voimaa työhön tarvittiin silloin kuten tarvitaan nytkin – vaalityöhön. Jõudu tööle!

2 thoughts on “Lihakombinaatin rakentaja eduskuntaan”

  1. Hieno juttu. Tämä vahvistaa käsitystäni siitä, että olet pienten kansojen itsenäisyyden kannalla. Toki unohtamatta yhteistyötä valtioiden välillä. Viro on meille hyvin tärkeä kumppani.

  2. Hieno homma. Viro on loisto maa ja tulee vielä nostamaan tasoaan. Moni työtoveri on Virolainen ja voin sanoo, että ahkeraa väkee. Rakentaminen ei lopu koskaan ja tarvitaan osaavaa tekijää. Virolaiset osaa olla maassa maan tavalla ja kunnioittaa yhteisiä sääntöjä. Työantajilla on se päävastuu veroista yms. Ei sillä ahkeralla uurtajalla, joka tahtoo vain vähän parempaa elämää.

Kommentointi on suljettu.