Perussuomalaisten nimestä

Perussuomalaisista englanninkielisissä yhteyksissä käytetty True Finns -nimi ei vastaa täysin suomenkielistä nimeä. Se on voinut olla yksi syy, miksi meitä on kansainvälisessä mediassa käsitelty ääripuolueena. True Finns -nimi on kuitenkin vakiintunut, eikä parempaakaan kai ole. Annoin asiaan liittyen haastattelun Kotimaa24:n toimitukselle. Juttu löytyy tästä linkistä.

Puutuin Kotimaan haastattelussa myös puolueemme ruotsinkieliseen, säännöissäkin mainittuun nimeen: en ole koskaan pitänyt muotoa Sannfinländarna onnistuneena. Sehän periaatteessa tarkoittaa “tosisuomenmaalaista” tai “tosisuomalaista”. Siksi ehdotin – konsultoituani asiasta taannoin professori Erkki Havansia – käyttöön käännöstä Grundfinnarna. Saa nähdä iskeekö ehdotus tulta.

Mutta nyt toivotan kaikille blogini lukijoille hauskaa vappua, klara vappen, Happy May Day!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *