Katainen ja Wallin, paita ja peppu

Hallituspohjatunnustelut ovat tällä erää Perussuomalaisten osalta ohi. Vanhat puolueet vihreine kätyreineen samoin kuin monet median edustajat ovat tekopyhästi toitottaneet, että eiväthän Perussuomalaiset edes halunneet hallitukseen. Väite ei pidä paikkaansa. Olenkin tyytyväinen Uuden Suomen verkkolehteen, joka julkaisi eilen kommenttini niistä syistä, jonka vuoksi meitä ei hallitukseen otettu. Juttu löytyy tästä linkistä.

Totuus on, että Jyrki Katainen tarjosi Perussuomalaisille hyvin rajallista erivapautta EU-tukipakettiasioissa: mahdollisuutta äänestää kaksi kertaa vastaan. Se oli täysin riittämätön myönnytys, joka sitä paitsi tuli aivan viime vaiheessa neuvotteluja.

Lisäksi kokoomuksen ehdoton vaatimus oli, että RKP on mukana jokaisessa mahdollisessa hallituspohjassa. Käsittämätön vaatimus, joka herättää kysymyksiä erinäisistä kytköksistä.

Jyrki Katainen ja Stefan Wallin ovat Suomen politiikan paita ja peppu. Taustalla on suuri raha ja kielipoliitiikka, selvä se, mutta mitä muuta mahtaisi löytyä, jos maamme tutkivilla journalisteilla olisi todellista rohkeutta penkoa tätä vyyhteä? Epäilen, että sellaista rohkeutta ei löydy.

Emme halunneet pettää äänestäjiämme. He Perussuomalaiset kansanedustajat eduskuntaan valitsivat. Saamani palautteen perusteella olemme toimineet oikein.

Olemme olleet kaiken aikaa EU-tukipakettikysymyksissä oikeassa. Koemme edelleen olevamme. En jaksa uskoa, että Kataisen hallitus, jos se ensi viikolla syntyy, tulee istumaan koko vaalikautta. Jos pitää veikata, antaisin sille ikää max kaksi vuotta, siksi tuima puhuri Euroopassa puhaltaa.

Mutta nyt ajattelin unohtaa politiikan koukerot ja nauttia kauniista kesäisestä lauantaipäivästä. Hyvää hellepäivän jatkoa kaikille blogini lukijoille!

Klikkaa suuremmaksi! Kännykkäkamerallani ottamani kuva Nurmijärven kirkonkylän laitamilta 4.6.2011.