Tämä ei jää tähän

Toimitusministeristön opetusministeri Henna Virkkunen (kok.) on vastannut kirjalliseen kysymykseeni yliopistojen aloituspaikkoihin liittyvästä epäsuhdasta suomen- ja ruotsinkielisten ylioppilaiden kesken. (Vastaus ei vielä tätä kirjoittaessa ollut eduskunnan nettisivuilla, mutta eiköhän se sinne pian ilmesty).

Vastaus on pitkä sisältäen tavanomaisen – voi kai sanoa vanhojen puolueiden liturgiaan kuuluvan – maininnan maamme perustuslain mukaisista kansalliskielistä, vaikka siitä kysymyksessäni ei ollut kyse, vaan kyse oli ylimitoitetuista, suomenkielisiä nuoria syrjivistä aloituspaikkakiintiöistä.

On selvää, että vastaus ei tyydytä vaikka on siinä jotain hyvää pohdintaakin. Tämä ei jää tähän! Poliittisen toimintani lähtökohtia kun on aina ollut se, ettei Suomessa sorreta suomen- eikä ruotsinkielisiä eikä hyväksytä etuoikeuksia historiallisista tai poliittisista syistä. Työ yhteiskunnallisen oikeudenmukaisuuden ja aidon tasa-arvon puolesta siis jatkukoon.

Onnea kaikille tänään valkolakkinsa saaneille ja muille valmistuneille nuorille!