Tasapuolista mediakohtelua?

Tiedotusvälineiden yhtenä vakiintuneena toimintatapana on jo pidempään ollut vaatia Perussuomalaisten puheenjohtajaa Timo Soinia irtisanoutumaan milloin mistäkin – nyt vihapuheista. Soini vastasi syytöksiin eilen Ylen TV-ohjelmassa: maahanmuuttokritiikki ei ole automaattisesti vihapuhetta.

Lepsua maahanmuuttopolitiikkaa niin kuin mitä tahansa muutakin huonosti hoidettua politiikan osa-aluetta saa jatkossakin kritisoida. Perussuomalaiset pyrkivät tekemään sen rakentavassa hengessä: ehdotukseemme sisältyy korjausesitys parempaan. Väkivallalla uhkailua emme hyväksy.

Väitän, että Soinin kohtelu mediassa tai Perussuomalaisten yleensä ei ole ollut tasapuolista. Meitä saa toki höykyttää, jos aihetta on, mutta median pitää vastaavasti höykyttää myös vanhojen puolueiden poliitikkoja.

Eräät suomalaispoliitikot ovat käyttäneet Norjan murhenäytelmää keppihevosenaan Perussuomalaisia vastaan. Se on vastenmielistä. Norjassa tällaista politikointia ei käsittääkseni ole esiintynyt.

Esimerkiksi Vasemmistoliiton puheenjohtaja, kulttuuri- ja urheiluministeri Paavo Arhinmäki vaati näyttävästi uutisoidussa blogikannanotossaan 26. heinäkuuta tiukkaa puuttumista vihapuheeseen:

“Ei riitä, että pahoitellaan tapahtunutta. Nyt pitää jyrkästi irtisanoutua vihapuheista. Hiljaisuus on hyväksyntää.”

Miksi Arhinmäeltä ei kysytä hänen omista puheistaan? Eikö Aamulehdessä eilen julkaistu juttu ole tavoittanut muita medioita vai mistä on kyse?

Luulisi valtakunnallisenkin median edustajia kiinnostavan väite, että nykyinen ministeri ja puoluejohtaja on tiettävästi ollut jalkapallokatsomossa mukana huutamassa pöyristyttävää ihmisvihaa tihkuvia huutoja. Poliisikin on ihminen, ministeri Arhinmäki!

Väitän, että jos Paavo Arhinmäki olisikin Perussuomalaisten varavaltuutettu jostain pienestä kunnasta, olisi nämä vihahuudot uutisoitu näyttävästi ja Timo Soinia olisi vaadittu vastuuseen.

Ja onhan Arhinmäki toki muutakin huudellut vuosien varrella.