Lipposen leimakirves

Pöö! Ei ole mitään pelättävää. Paitsi Jussit Halla-aho ja Niinistö.

Tähän tapaan Suomen kansaa pelotteli SDP:n presidenttiehdokas Paavo Lipponen YLE:n torstaisessa vaalitentissä Järvenpäässä – tyylilleen uskollisena.

Keskustelua kuunnellessa tuli mieleen, että ollaanko Suomessa rakentamassa rasismikortista samanlaista lyömäasetta kuin neuvostovastaisuudesta 1970-1980-luvuilla? Tätä minulle viestitti myös muuan aikakauteen perehtynyt tutkija.

Ohessa Yle Areenan tallenteelta puretut suorat lainaukset TV-väittelystä ehdokkailta Paavo Lipponen ja Timo Soini, löytyvät ohjelman kohdasta 1 h 12 minuuttia: 

PL: ”Minusta perussuomalaiset ei ole mikään äärioikeistolainen puolue, mutta siellä on selkeästi äärioikeistolaisia, kuten Halla-aho ja Niinistö, jotka julkisesti halveksivat demokratiaa ja piileskelevät Timo Soinin leveän selän takana. Vaikka teillä ois 50 prosenttia kannatus, niin minä vastustan tällaista politiikkaa ja tähän pitää nyt panna stoppi tähän kehitykseen eikä niin että kaikenlaisen huumorin varjolla tämä on entistä hyväksyttävämpää tällainen trendi. Kaikenlainen myöskin huono käytös, eli ei se, että se tulee pintaan kaima, niin kuin siunaa sitä, että tämä pitäisi jotenkin hyväksyä, vaan pikemminkin päinvastoin sen pitäisi toimia herätyksenä meille kaikille että rasismia, kaikkea tällaista vähemmistön syrjintää ja ja puhumattakaan demokratian halveksunnasta niin tähän on pantava vastaliike (- -). Toimenpiteet näitä poliitikkoja vastaan ovat täysin mitättömiä. Ja tästä koituu myös häpeä Suomelle, näinhän se on.”

TS: ”Joo, mutta tää oli kyllä täysin käsittämätön puheenvuoro. Otan nyt tämän Jussi Niinistön, koska varmaankin tarkoitit häntä Niinistöä etkä Sauli Niinistöä. Jussi Niinistö on arvostettu filosofian tohtori, tutkija, dosentti, puolustusvaliokunnan puheenjohtaja eikä ole mistään rikkeestä koskaan ollut syytteessä mistään. Pidän tätä täysin käsittämättömänä leimauspuheena häntä kohtaan, hän on puolustusvaliokunnan puheenjohtaja, Suomen kansan valitsema kansanedustaja.”

Kieltämättä yllätyin Lipposen leimakirveen heiluttelusta, mutta toisaalta tälläistä politiikkaahan hän on aina silloin tällöin tehnyt, kun on kokenut olevansa ahtaalla. Isku oli kohdistettu eritoten Soinin vaalikampanjaa vastaan, olenhan vaalipäällikkö. Vastasin asiasta Helsingin Sanomien toimittajan kysymyksiin, ja Soini kirjoitti väittelyä seuranneena aamuna plokiinsa kauniit sanat:

“Jussi Niinistö on vaalipäällikköni näissä presidentinvaaleissa. Oli muuten viime presidentinvaaleissakin. Jussi Niinistöllä on ollut merkittävä rooli Perussuomalaisten nousussa. Nyt tämä kelpo mies yritetään leimata ääri-ihmiseksi. Not in my name. (- -) Puolustan ystävääni ja luottomiestäni asiattomuuksia vastaan.”

Timo Soinin antamaa tukea arvostan suuresti. “Kelpo mies” on hyvä meriitti. Myös eduskuntaryhmämme puheenjohtaja Pirkko Ruohonen-Lerner tarjosi Alma median lehdissä julkaistussa haastattelussa suojaa Lipposen loanheittoa vastaan:

“Todella ikävää mustamaalausta. Olen kauhean pahoillani Jussi Niinistön puolesta. En ole koskaan kuullut hänen suustaan yhtään rasistista lausuntoa.”

Kansalaisilta eri puolilta Suomea olen saanut kaiken aikaa vastaanottaa tukipostia ja -soittoja. Kuin myös kansanedustajakollegoilta, esimerkiksi Pertti Virtaselta ja Anssi Joutsenlahdelta. Facebook-sivuni saivat runsaasti kommentteja. Kiitos kaikille.

Olen pyrkinyt julkisessa työssäni toimimaan asialinjalla Suomen ja suomalaisten parhaaksi, en häpeäksi. En ole politiikassa mukana omaa etua ajaakseni. Olen puolustanut kansanvaltaa. En usko rotuoppeihin. En ole rasisti, enkä halveksi demokratiaa. Olen maailmankatsomukseltani isänmaallinen, en äärioikeistolainen. Näin esittelen itseni kotisivuillani:

“Jokainen ihminen ja jokainen elämä on arvokas. Kukaan ei ole syntynyt tänne turhaan, vaan kaikkia tarvitaan. Oikeudenmukaisuus, kansanvaltaisuus ja heikoimmista huolehtiminen rakentavat kansakokonaisuutta.”

Oikeisto-vasemmisto -jaottelu on osin aikansa elänyt, mutta silti voinee huoletta sanoa, että Paavo Lipponen on poliittisesti minua – ja Perussuomalaisia yleensä – huomattavasti enemmän oikealla.

Teot puhuvat. Pääministerikaudellaan Lipponen oli suorastaan pelottavan oikealla talouspoliittisesti. Kansallinen itsemääräämisoikeus ei kuulunut hänen prioriteetteihinsa: EU:n ytimiin piti päästä hinnalla millä hyvänsä. Pakkoruotsin ylläpito on Lipposelle iso asia, ja ansioistaan uuden kielilain junttaamisesta hän vastaanotti RKP:n myöntämän pronssisen A.O. Freudenthal -mitalin vuonna 2007. Freudenthal oli rotuoppeja ajava rasisti, joka piti suomenkielisiä ali-ihmisinä.

Loanheitolla ei kuitenkaan Suomessa vaaleja voiteta. Lipposen kannatus on selvässä laskussa. Hänellä ei näytä olevan mahdollisuuksia toiselle kierrokselle. Suomen kansa ei selvästikään halua Paavo Lipposen kaltaista ihmistä Suomen tasavallan presidentiksi.

5 thoughts on “Lipposen leimakirves”

 1. Loanheitto teki tehtävänsä, ennakkoääni käyty jättämässä Timo Soinille.

 2. Hyvä niin!

  Lipponen on muuten antanut selityksensä hyökkäykselleen. Se löytyy hänen FB-sivuiltaan: http://fi-fi.facebook.com/paavolipponen2012

  Lipponen osoittaa kirjoituksellaan historian tuntemuksen tasonsa. Se on sitä luokkaa, ettei Suomen historian dosentin kannata ryhtyä mustaa valkoiseksi väittävän maisterin kanssa väittelemään. Historiantutkimusta ja politiikantekoa ei pidä sekoittaa.

 3. Paavo Lipponen on oligarkian kannattaja. Lipponen kannattaa edustajien valtaa ja ilmeisesti vastustaa suoraa kansanvaltaa, eli vastustaa puhtaampaa demokratiaa.

  Historiallisista syistä, tasavalta on vanhastaan oligarkia. Taannoisina vuosisatoina, suora kansanvalta ei ollut käytännössä mitenkään mahdollista valtioiden tasolla, jolloin demokratiaa kohti pyrittäessä tehtiin kompromissi ja annettiin valta oligarkialle eli edustajille (parlamentille). Nyt viime vyuosikymmeninä ovat tekniset ja sivistykselliset valmiudet kehittyneet sellaisiksi että parlamentti voisi olla tarpeeton kun kansalaiset pystyisivät suoraankin osallistumaan päätöksentekoon.
  Varoittavana esimerkkinä siitä että nykymaailmassa tasavaltainen eli republikaaninen tarkoittaa oligarkiaa, on Yhdysvallat. Sen perustuslaissakin on säännös että osavaltioiden hallitusmuodot tulee pitää republikaanisina (tasavaltaisina) sillä ualla että liittovaltion sotajoukot muuten puuttuvat asiaan, ja tulos tiedetään: osavaltiot ovat järjestään vastenmielisen ja kieroutuneen oligarkkisia.

  sekoittaen oligarkkisen parlamentarismin ja demokratian virheellisesti toisiinsa,
  Paavo Lipponen on syyttänyt Jussi Niinistöä demokratian halveksumisesta ja myös äärioikeistolaiseksi.

  Jo ihan muista syistä johtuen, Suomen Ateistiyhdistyksen verkkojulkaisu Jumalaton Kulttuurilehti
  http://etkirja.pp.fi/Jumalaton70.html#mozTocId160924
  on arvioinut että Paavo Lipponen on vanhuudenhöperö.

 4. Onhan se vaarallista, että talouskurjimuksen jatkuessa sdp:n ja kokoomuksen oikeasti ajama rahanvallan vale-isänmaallisuus alkaa näkyä tavalliselle kansalaisellekin jo niin selkeästi, että äänestystuloksissa on jatkossakin varmasti tulossa niitä jytkyjä. Vasemmistoliitto muuttui samoin huru-ukkojen puolueeksi samalla hetkellä kun menivät kokoomuksen kanssa samaan hallitukseen. Lipposen kommentoinnista selviää vain se, että on lähdetty epätoivoiselle linjalle leimaamaan muita, kun muutakaan ei enää keksitä.

 5. Mooses on menneisyyden merkkihenkilö. Sokia Reettakin on Kaustislaista lainatavaraa.Juha Rauman suusta kuulin tämän lausahduksen vuonna 1978.Samoin Maukka “Elvisteli” jo 1980 luvun seutuvilla, joten varallisuusveron luopumisesta puoltaneet punanutut ja turkistarhusta vastutava Arhinmäki elävät edelleen idänihmeitä odotellen.Ääni Soinille on ääni Suomelle!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *