Hallituksen rivit ammuttiin suoriksi

Niinhän sitten siinä kävi, että puolustusministeri Stefan Wallin sai eilen eduskunnan luottamuksen äänin 95-59. Peräti 44 kansanedustajaa oli poissa äänestyksestä. Tiedän, että moni oli Pohjoismaiden neuvoston kokouksessa Reykjavikissa, mutta oli poissaolijoissa sellaisiakin hallituspuolueiden edustajia, jotka olivat viikolla kovin sanoin arvostelleet ministeri Wallinin toimintaa.

“Hallituksen rivit ammuttiin suoriksi, mutta ongelma jäi hallituksen sisälle.”

Näin totesin tuoreeltaan Iltalehdelle. Dragsvikin varuskunnan kohtaloa selvitetään ensi viikolla. Ministeri Wallin tulee puolustusvaliokuntaan kuultavaksi ensi torstaina.

Äänestyksen jälkeen alkaneella suullisella kyselytunnilla Perussuomalaisten eduskuntaryhmä kritisoi voimakkaasti hallituksen kehysriihiratkaisuja.Kun nyt lainaamaan ryhdyin, lainattakoon oheen myös ryhmämme kannanottoa:

“Perussuomalaiset paheksuvat hallituksen päätöstä korottaa kaikkia arvonlisäverokantoja yhdellä prosenttiyksiköllä. Mielestämme korotusten ulkopuolelle olisi pitänyt jättää ainakin elintarvikkeet ja lääkkeet. Olemme pettyneitä siihen, että hallitus päätti laittaa myös sairaat ja nälkäiset talouskriisin maksumiehiksi. Vielä ennen vaaleja vasemmistopuolueet vastustivat yksituumaisesti tällaisten tasaverojen korottamista. Hämmästelemme myös sitä, että lapsilisien indeksikorotukset aiotaan jättää kehyskaudella tekemättä. Lapsiperheiden ostovoima tulee siis hallituksen toimien seurauksena heikkenemään.

Kunnilta hallitus on leikkaamassa 240 miljoonaa. Käytännössä hallitus siis ajaa kuntia pakkoliitoksiin viemällä niiden rahat ja pakottamalla ne täten luopumaan itsenäisyydestään. Kuntien peruspalveluja käyttävät eniten juuri pienituloiset, joten tämäkin leikkaus kohdentuu raskaimmin heihin.

Olemme tyytyväisiä siitä, että Perussuomalaisten vaihtoehtobudjetin 2012 linjauksista monet ovat kelvanneet sekä kokoomukselle että sosialidemokraateille. Perussuomalaisten esittämästä Wahlroos-verosta on nyt tullut solidaarisuusvero. Myös tutkimus- ja kehitysverotuki sekä ratainvestoinnit ovat lähes suoraan varjobudjetistamme.”

Puolustusministeriön 27 miljoonan euron säästöt kohdistuvat kriisihallintamenoihin ja vuoden 2015 materiaalihankintojen indeksikorotukseen. Kriisinhallinnasta karsimista voidaan pitää perusteltuna, mutta oman maan puolustamiseen – esimerkiksi kertausharjoituksiin – olisi pitänyt saada lisävaroja.

7 thoughts on “Hallituksen rivit ammuttiin suoriksi”

 1. http://pjarvinen.blogspot.com/2012/03/tv-kanavaluvat-aikansa-elaneita.html

  Säästöjä saisi Open Sourcella kautta linjan Ville.

  Laitoin tuonne useita kommentteja faktoista ja vastaukseksi saa taas pilkkaamista, kuten aina. Lueskelepa mun “anonyymi” kirjoittelemia pätkiä sieltä ja mieti kumpi on halvempaa ja hyvää bisnestä… Kyseessä miljardiluokan säästöt suhteellisen lyhyellä aikavälillä.

  Kunnallisvaaleissakin hyvä vaaliase julkishallinnon IT puolen raha suhmurat!

 2. Hahhah siis JUSSI tarkoitin enkä Ville!! Anteeksi.

  Teitä Niinistöjä on jo liikaa 🙂

 3. Hyvä nimimerkki persumies, nyt taisi mennä väärälle Niinistölle postia!

 4. Eipä mitään, et ole ensimmäinen joka erehtyy! Joka puolueessa pitää olla oma Niinistö 🙂

 5. Myös armeijan kaikki IT taitaa pyöriä Windows pohjaisesti, se on hulluutta kun meidän pitäisi tehdä ne systeemit ihan itse. Linus Torvads sinne koordinaatio avuksi tai hänen ehdottamansa alan ammattilainen.

  Siinä on kotimaisuus astetta eikä varmasti ole mitään USA Microsoft takaporttejakaan. Eipä niitä varmasti ole nytkään, mutta.. “Varmasti” on aika kova väite jos asiakas ei näe itse koodia mitä koneille asennetaan..

  Kuitenkin, tämä ei liity täysin suoraan mutta ainakin välillisesti kaikkiin näihin asioihin.. Säästöjä olisi saavutettavissa IT sektorilla huomattavasti. Islanti siirtyi nyt Open Sourceen ja kaikki sillä rahaa tekevät, voittoa, joten miksi ei kansalaiset eli Valtio?

  IT sektorin rahavirrat tulisi selvittää todella tarkkaan ja miettiä onko touhussa päätä tai häntää. Meitä ei montaa Suomessa ole ja luulisi järjestelmien nyt olevan jo valmiita, olemmehan IT tekniikan luvattu maa mukamas.

  Tiedän varmuudella että valtion IT puolella on ilmaa, turhia työntekijöitä ja johtajia, konsultteja, valtavia määriä. Kovilla palkoilla.

  Voisimme myydä OpenSource pohjaisia IT ratkaisuja kehittyviin maihin.

  Hulluutta on lappaa 1mrd vuodessa Afrikkaan vastikkeetonta rahaa, kun siellä voisi tehdä bisnestä samalla rahalla ja varmasti auttaisi paikallisia enemmän. Ihmetyttää että se on niin pyhä lehmä tuo kehitysapu vaikka muut YK valtiot 0.7% sääntöä vastaan rikkovat härskisti. Suomen vaan pitää olla siinäkin joku mallioppilas? Velkarahalla!

  Miten Afrikkaa autetetaan parhaiten? Antamalla heille Google, Youtube, tietoa. Minä lähtisin heti sinne opastamaan Linuxissa jos vaan minulle se mahdollisuus avautuisi.. Veisin persujen vanhat koneet sinne mielelläni. Palkkaa en edes siitä haluaisi, eiköhän siellä minulle töitä järjestyisi kuitenkin sitten.

  Mutta kiitoksia Jussi ja muut loistavat PS poliitikot. Tuntuu että on toivoa elämässä vielä, maalaisjärkeä kaivataan eikä liturgiaa.

  ps. hommatkaa se Halla-ahoa halaillut tummaihoinen taksikuski myös edustajaksi siinä on ihmettelemistä taas että kuka on ja mitä on…

 6. Lapsilisien leikkaus, vaikkakin vain indeksin verran, on huono juttu. Rikkaiden väliaikainen vero korvataan superrikkaille moninkerroin pysyvillä verohelpotuksilla, ns. “enkeliverohelpotuksilla” (joilla ei tehdä yhtään uutta työpaikaa vaan siirretään vaan voitot ulkomaille veroparatiiseihin).

  “Wallinin rantakylpylällä” ei ole merkitystä maanpuolustuksen kannalta, joten keskity Jussi näihin pahoihin kupruihin, Kauhavaan ja Kontiolahteen.
  Kontiolahti tarvitaan, ettei Rissalaan voi marssia vauhtia hiljentämättä (jos vastoin parempaa tietoani se vihulainen koukkaisikin idästä) ja Kauhava on edelleen halvin ja tehokkain koulutustukikohta. Perustelut blogissani.

 7. Hyvä Juuso, kiitos palautteesta. Puolustusvoimauudistus kokonaisuudessaan on avattava, pelkka Dragsvik ei tosiaankaan riitä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *