Kotkaniemestä ei valtakunnallista museota

Kulttuuri- ja urheiluministeri Paavo Arhinmäki vastasi kirjalliseen kysymykseeni siitä, onko hallitus aikeissa ryhtyä toimiin presidentti P. E. Svinhufvudin kotimuseon Kotkaniemen kehittämiseksi itsenäistymisvaiheen valtakunnalliseksi museoksi Suomen itsenäistymisen 100-vuotisjuhlallisuuksien merkeissä.

Vastauksessaan ministeri toteaa, että Museoviraston mukaan Kotkaniemi ei nykyisellään kerro laajemmin Suomen nykyhistoriasta. Museovirastolla ei myöskään ole suunnitelmia museon kehittämiseksi itsenäistymisvaiheen valtakunnalliseksi museoksi eikä päärakennuksessa ole tällaistä näyttelytoimintaa varten tarvittavia tiloja.

Näin ollen opetus- ja kulttuuriministeriö katsoo, ettei Kotkaniemi soveltuisi valtakunnallisen museon sijoituspaikaksi vaikka itsenäisyyden juhlavuoden ohjelmassa museolla varmasti voisikin olla oma roolinsa. Museoviraston taloudellisen tilanteen vuoksi ei tällä hetkellä ole kuitenkaan mahdollista sitoutua Kotkaniemen avoinna pitoon tai kehittämiseen.

Yrittänyttä ei laiteta. Ministerin vastaus kokonaisuudessaan tästä linkistä.