Arvovieraita eduskunnassa

Suomen armeijaa jatkosodassa sotatoimialueella palvelleet aunukselaisrouvat Olga Loginova ja Anastasia Minina vierailivat eduskunnassa. Suomen kieltä taitavilla ja sosiaalisilla rouvilla oli mukanaan heimoveteraanityössä ansioitunut Albert Kirjanen.
Esittelin arvovieraille myös puolustusvaliokunnan kokoushuonetta. Linnoitusrakennuspataljoona 215:ssa palvellut Anastasia Minina kuunteli puheenjohtajan paikalta. Tarkoitukseni on uusia Mininan ja Loginovan kaltaisten unohdettujen veteraanien puolesta tekemäni talousarvioaloite, jolla toivon heidän saavan Suomen kansalaisten tavoin rintama-avustuksen. Kyse on noin sadasta henkilöstä ja vuodessa 54 000 eurosta, joten suuresta summasta ei ole kyse. Ennen muuta se olisi tunnustus heidän työlleen maanpuolustuksemme hyväksi. - Kuvat Antti Valpas.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *