Onneksi on vaihtoehtoja

Perussuomalaisilla on EU-politiikassaan tunnetusti vastassaan vanhat puolueet vihreine myötäjuoksijoineen, mutta aika ajoin eduskunnan ulkopuolinen Itsenäisyyspuoluekin hyökkää voimakkaasti meitä vastaan. Sen mielestä linjamme on lepsu. Viimeisin hyökkäys on luettavissa IPU:n puheenjohtajan Antti Pesosen blogista verkkolehti Uudessa Suomessa.

Perussuomalaiset toimijat eivät näy yleensä kovin aktiivisesti vastaavan Pesoselle tai hänen hengenheimolaisilleen. “Koirat haukkuvat, karavaani kulkee”, tuntuu moni meikäläisistä ajattelevan. Ja tottahan se on, ettei ruutia kannata haaskata IPU:n kaltaisiin marginaali-ilmiöihin, kun Euroopassa tapahtuu isoja asioita.

Se on kuitenkin todettava, että Perussuomalaisten eurolinja eduskunnassa kestää kriittisen tarkastelun. Sen johdonmukaisuuden voi jokainen todeta esimerkiksi välikysymyskeskusteluista. Me emme hypi Pesosen emmekä Kataisen pillin mukaan.

Eduskunnan pöytäkirjat ovat kaikkien vapaasti luettavissa netissä. Ryhmäpuheenvuoroista selviävät kenties helpoimmin puolueiden linjat. Perussuomalaiset keskittyvät EU-politiikassaan ja muutenkin ajamaan Suomen etua, me emme puoluepolitikoi kansakunnan edulla.

Itsenäisyyspuolue tekee työtään, Perussuomalaiset omaansa ja hyvä niin. On tärkeää, että kansanvallassa riittää toimijoita joka lähtöön. Mielestäni on kannatettavaa, että osallistutaan laillisissa puitteissa yhteiskunnalliseen toimintaan eikä passivoiduta nukkuviksi äänestäjiksi.

Moni Perussuomalaisten toimintaankin (tai oman poliittisen uransa etenemiseen?) pettynyt on löytänyt Itsenäisyyspuolueesta uuden poliittisen kodin – ei näemmä aina pysyvää, mutta koti se on väliaikainenkin. Onneksi on vaihtoehtoja 😉

4 thoughts on “Onneksi on vaihtoehtoja”

 1. Tervehdys!

  Kyllähän tuota kun lukee, niin saa aikalailla sen käsityksen et aika uhmakasta ja muita aliarvioivaa puhetta vain reilun yhden vuoden huipulla olleelta puolueelta joka ei ole oikeasti saanut vielä aikaiseksi sitä mitä äänestäjät odottivat jo reilu vuosi sitten!!! Ensin ne oikeat kunnon teot ja sitten vasta kukoksi tunkiolle.

  Pete

 2. Hyvä Pete, kiitos palautteesta. Tarkoitukseni ei ollut ylvästellä kukkona tunkiolla. En vaan osaa pitää IPU:n puheenjohtajan blogikirjoitusta rakentavana vaan riitaa haastavana. Mutta ei siitä sen enempää!

 3. Eihän tässä tarvita kuin, että kaikki PS:n päättävät elimet puheenjohtajaansa ja varapuheenjohtajia myöten päättävät, että puolue ja he henkilokohtaisesti haluavat Suomen välittömästi ulos EU:sta ja eurosta ja kaikista sotilasliitoista ja niiden kehitelmistä, ja kun PS puolue ryhtyy tekemään näistä asioista eduskunta-aloitteita, niin pianpa Itsenäisyyspuolue taitaisikin tulla tarpeettomaksi. Nyt PS tukee valtapuolueiden politiikkaa, median tuella ja taitavasti harhaanjohtaen. Kohtalaisen monelle bluffi onkuitenkin jo paljastunut. Jytkystä tuli tosiaankin Jymäytys!

  Mauri Nygård
  IPUn vpj

 4. Hyvä Itsenäisyyspuolueen varapuheenjohtaja Mauri Nygård

  Kiitos viestistä ja sen sisältämistä ohjeista. Varmaan kuitenkin ymmärrätte, että Perussuomalaiset on itsenäinen puolue, joka tekee itsenäisesti päätöksensä. EU-kriittinen linjamme pitää ja sillä on kannatusta.

  Vähintäänkin mielenkiintoinen näkemys teillä on, että PerusS muka “tukee valtapuolueiden politiikkaa, median tuella ja taitavasti harhaanjohtaen”. Uskotteko – aikuisten oikeasti – itsekään tuohon väitteeseen?

  Tämänkaltaisilla poskettomilla ja pahantahtoisilla väitteillä, joita myös puheenjohtajanne Antti Pesonen julkisuudessa levittää ja jotka on siis tulkittava IPU:n viralliseksi linjaksi, vain haluatte hajottaa, ei rakentaa. Se on valitettavaa. Siksi katson omalta osaltani keskustelun jatkamisen aiheesta hedelmättömäksi, mutta toivotan toki teille parhainta kesän jatkoa.

  Jussi Niinistö

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *