Harkitsen varapuheenjohtajaehdokkuutta

Perussuomalaisten puoluekokous on kesäkuussa Joensuussa. Tuen puolueen pitkäaikaisen puheenjohtajan Timo Soinin uudelleenvalintaa. Näen, että voitamme vielä monet vaalit hänen johdollaan.

MTV3:n uutisten Perussuomalaisten piirihallitusten jäsenille tekemän ja eilen julkistaman kyselyn mukaan olen puolueaktiivien suosikki, kun pyydettiin nimeämään sopivinta haastajaa Soinille. Sain 26 % tuen. Kansanedustaja Vesa-Matti Saarakkala sai kannatusta 16 % ja europarlamentaarikkomme Sampo Terho 15 %.

En siis ole lähdössä haastamaan Timo Soinia. Vahvistin asian tänään MTV3:n Huomenta Suomen haastattelussa.

 

Kansanedustaja Jussi Niinistö MTV3:n Huomenta Suomi -ohjelmassa 7.1.2013.

 

Kenttäväen tuki kuitenkin kannustaa. Se velvoittaakin. Tahdon olla tukemassa parhaani mukaan perussuomalaista kansanliikettä EU-vaaleissa 2014 ja eduskuntavaaleissa 2015, joissa tulemme haastamaan Kokoomuksen kilpaan Suomen suurimman puolueen asemasta.

Siksi harkitsen vakavasti asettumista Joensuussa ehdolle puolueen ensimmäiseksi varapuheenjohtajaksi.

6 thoughts on “Harkitsen varapuheenjohtajaehdokkuutta”

 1. Hyvä haastattelu, mitä nyt meni 2006 vuodesta puhuttaessa eduskunta ja pressavaalit sekaisin.

  Se että seuraavasta puheenjohtajasta puhutaan on ihan terveen ja normaalin puolueen merkki. Vaikka osa median kiinnostuksesta liittyy toki toiveisiin puolueen hiipumisesta tältä osin. Koskahan herää keskustelu Kokoomuksen seuraavasta puheenjohtajasta?

  Vuoden 1960 Kennedy-Nixon tv-väittelystä lähtien on politiikka muuttunut tiettyyn suuntaan ja se on syytä ottaa huomioon tässäkin asiassa. Mutta toivotaan Soinille vielä pitkää jaksamista työssään ja aina mahdollisuuksien mukaan töiden delegointia muille. Erityisesti jos pääministerin salkku napsahtaa käteen, niin eipä siinä sitten enää varavaltuutettuja ehdi paapoa.

 2. Kiitos!

  Tarkkaan seurasit. Myönnän, että virhe tuli: tarkoitin 2006 presidentinvaaleja.

  Ei ole tosiaan Kataisen seuraajasta paljoa mediassa keskusteltu, vaikka mies on ollut Kokoomuslaivan ruorissa kai jo vuosikymmenen verran.

 3. Ilmeisesti nämä puolueen varapuheenjohtajuudet eivät vaikuta mitenkään valiokuntien puheenjohtajuuksiin? Olisi nimittäin erittäin toivottavaa, että olisit asiantuntemuksesi takia jatkossakin puolustusvaliokunnan puheenjohtajana. Muutoin kannatan valitsemistasi Perussuomalaisten ensimmäiseksi varapuheenjohtajaksi.

  Tulin sattumalta silmäilleeksi Keskustan nykyisiä varapuheenjohtajuuksia ja huomasin, että meppi Riikka Manner on Keskustan toinen varapuheenjohtaja. Tästä tuli mieleeni, että Sampo Terho voisi samoin olla varteenottava ehdokas vaikkapa toiseksi tai kolmanneksi varapuheenjohtajaksi.

 4. Kiitos Konsta palautteesta. Puolueen puheenjohtajuudet eivät periaatteessa vaikuta valiokuntapuheenjohtajuuksiin.

  Sampo Terho olisi tosiaan hyvä kandidaatti ja ehdoton tulevaisuuden nimi, mutta olen ymmärtänyt, että hän ei olisi ehdolla ainakaan vielä seuraavassa puoluekokouksessa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *