Turvapuhelinpalvelut syyniin

Peruspalveluministeri Maria Guzenina-Richardson on vastannut kirjalliseen kysymykseeni, jossa tiedustelin, onko hallitus tietoinen yksityisten yritysten tarjoamien turvapuhelinpalveluiden epäkohdista ja aikooko hallitus harkita kyseisen liiketoiminnan tarkempaa säätelemistä lailla palvelun käyttäjien turvallisuuden parantamiseksi.

Ministerin vastauksessa on vain vähän uutta tietoa. Aivan ensin hän puhuu kuuluisasta vanhuspalvelulaista, ja siirtyy sitten esittelemään turvapalvelujen valvontaan liittyvän lainsäädännön tulkinnanvaraisuuksia.

Vastauksen oleellisin anti löytyy viimeisestä kappaleesta, jossa ministeri kertoo, että turvapalveluja koskevan lainsäädännön kehittäminen on hiljattain aloitettu sosiaali- ja terveysministeriön sekä työ- ja elinkeinoministeriön hallinnonalojen yhteistyönä. Toivottavasti tämä kehitystyö johtaa lainsäädäntöön, joka turvaa kotona asuville vanhuksille nykyistä turvallisempia palveluita.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *