Suomi säilytettävä tieteen kielenä

Jätin Kalevalan ja suomalaisen kulttuurin päivän merkeissä kirjallisen kysymyksen, jossa tiedustelen, aikooko hallitus puuttua siihen, että Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun kaikki tulevan syksyn maisteriohjelmat ovat englanninkielisiä. Kysyn myös, miten hallitus aikoo varmistaa, että suomi säilyy yliopistojen ja korkeakoulujen opetus- ja tutkintokielenä vastaisuudessakin.

Mikäli Aalto-yliopiston suunnitelma toteutuu, tarkoittaa se sitä, että Suomen pääkaupungissa saa jatkossa ylempään korkeakoulututkintoon tähtäävää kauppatieteellisen alan koulutusta vain englannin ja ruotsin kielellä. Vaikka englanti on vallannut jalansijaa opetuksessa ja tutkimuksessa, on tärkeää, että molempia tehdään edelleen myös suomeksi. Tätä edellyttää jo yliopistolakikin.

Opetus- ja kulttuuriministeriöstä on arvioitu, että englannin kielen vahvistuva asema yliopistoissa voi vaatia yliopistolain muuttamista. Mielestäni laissa pitää jatkossakin säilyttää vaatimus siitä, että korkeakoulutusta tulee antaa suomen kielellä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *