Puoluekokous tuoreeltaan tulkittuna

Perussuomalaisten kymmenes puoluekokous Joensuussa on onnellisesti ohi. Oli mukavaa tavata vanhoja tuttuja vuosien varrelta ja tutustua puolueen uusiin toimijoihin.

Puoluekokous käynnistyi yleisötilaisuudella Joensuun torilla.

Tulin valituksi puolueen ensimmäiseksi varapuheenjohtajaksi. Kansanedustajakollegani Hanna Mäntylä ja Juho Eerola jatkavat varapuheenjohtajina. Riikka Slunga-Poutsalo on PerusS:n uusi puoluesihteeri.

Tällaisen esikunnan kokous valitsi tukemaan puolueen puheenjohtajaa Timo Soinia edessä olevat kaksi vuotta. Edessämme on kaksi merkittävää koitosta: EU-vaalit 2014 ja eduskuntavaalit 2015. Myös puolueen rakennustyötä on jatkettava.

Sampo Terho esitti minua 1. varapuheenjohtajaksi, Maiju Tapiolinna ja Juha Simonen kannattivat.

Puoluekokouksen odotetuin anti oli Soinin linjapuhe, jossa hän kertoi pysyvänsä kotimaan politiikassa ja tähtäävänsä pääministeriksi. Yli tuhatpäinen puoluekokousväki oli tyytyväinen kuulemaansa, niin minäkin.

Myönnän tosin, että itseäni hieman kylmäsi Soinin sanavalinta varapuheenjohtajakysymyksen kohdalla: “Ensimmäinen varapuheenjohtaja on sydämen lyönnin päässä puheenjohtajuudesta.”

Puheenjohtaja Timo Soini. Kuvakavalkadi kokouksesta katsottavissa sivuilta www.perussuomalaiset.fi

Vastuu painaa. Onneksi on heinäkuu. On mahdollista hengähtää ja sulatella tapahtunutta, kun eduskuntakin on istuntotauolla.

Kansanedustajakollega Kimmo Kivelän onnittelu. - Kuvat Matti Matikainen.

Kiitän lämpimästi kaikkia kannattajiani. Kiitos myös onnittelijoille. Kaunista kesää!

2 thoughts on “Puoluekokous tuoreeltaan tulkittuna”

  1. Mikäli sattuisi niin ikävästi, että Soini joutuisi pitkälle sairaslomalle, niin 1.varapuheenjohtajaan kohdistuvat odotukset ja vaatimukset ovat kuitenkin paljon pienemmät verrattuna sellaiseen henkilöön, joka olisi varta vasten puoluekokouksessa valittu puheenjohtajaksi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *