Fortum ja yhteiskuntavastuu

Fortum kertoi tänään, että se on päättänyt lopettaa sähköntuotannon Inkoon hiilivoimalaitoksella. Voimalaitokselta vähennetään noin 80 työpaikkaa viimeistään helmikuussa 2014.

Päätös ei yllättänyt, mutta se laittaa pohtimaan valtionyhtiö Fortumin yhteiskuntavastuullisuutta.

Ennen lopettamispäätöstä Fortum arvioi Inkoon voimalaitoksen tulevaisuuden vaihtoehtoja, joita olivat lopettamisen lisäksi nykyisen toiminnan jatkaminen tai laitoksen osittainen sulkeminen. Saamieni tietojen mukaan kaikkia vaihtoehtoja ei esitetty työntekijöille, eikä kannattavuuslaskelmia suostuttu avaamaan heille miltään osin.

Fortum perustelee lopettamista muun muassa voimalaitoksen kannattamattomuudella. Käyttöä Inkoon voimalaitokselle on kuitenkin viime aikoina ollut. Se on tiettävästi ollut jatkuvassa tuotantokäytössä koko kesän ja on sitä ilmeisesti myös loppuvuoden Meri-Porin voimalaitoksen turbiinirikon vuoksi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *