Kustannustehokas yleinen asevelvollisuus

Yleisen asevelvollisuuden hyväksyminen ei ole enää nuoremmille ikäpolville itsestäänselvyys. Asevelvollisuutta kyseenalaistetaan enenevässä määrin. Yksi esimerkki tästä ilmiöstä on kansalaisaloite asevelvollisuuden lakkauttamiseksi. Asevelvollisuuden vastustajat haluavat romuttaa puolustuksemme uskottavuuden ilman todellista vaihtoehtoa tilalle.

Yleinen asevelvollisuus on kustannustehokas ratkaisu. Se vie arviolta vain 15 prosenttia eli noin 330 miljoonaa euroa koko puolustusbudjetista. Kansantaloudellisesti on toki jonkinmoinen rasite, että nuoret miehet ovat armeija-ajan poissa työmarkkinoilta. Toisaalta varusmiespalveluksesta saadut opit hyödyttävät työelämää: esimiehen kanssa toimiminen, asetettujen tavoitteiden saavuttaminen ja sovittujen aikataulujen noudattaminen ovat taitoja, joita jokaisessa työpaikassa arvostetaan.

Asevelvollisuudesta luopuminen pirstaloisi kansakuntamme sosiaalisesti yhä pienempiin, toisilleen vieraisiin osasiin. Se heikentäisi yhteiskuntamme muutoinkin uhattua yhteisöllisyyttä. Asevelvollisuudesta luopuminen olisi vahingollista myös maahanmuuttajien kannalta, sillä varusmiespalvelus on parasta kotouttamista.

Ote puheesta Uudenmaan maanpuolustusjuhlassa Hyvinkäällä 6.10.2013.

2 thoughts on “Kustannustehokas yleinen asevelvollisuus”

  1. Yleinen asevelvollisuus on Suomen puolustuksen kannalta
    ehdottomasti paras ja tehokkain vaihtoehto!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *