Energiatodistuslain epäkohdat korjattava

Suomessa astui kesäkuun alussa voimaan uusi laki rakennuksen energiatodistuksesta. Perussuomalaiset on alusta alkaen vastustanut lakia, koska näemme siinä suuria heikkouksia ja epäoikeudenmukaisuuksia. Itse jätin toukokuussa asuntoministerin vastattavaksi kirjallisen kysymyksen lain muuttamisesta.

Viime viikolla eduskuntaryhmämme jätti eduskunnassa lakialoitteen energiatodistuslain ongelmakohtien korjaamiseksi.

Yksi suuri epäkohta, johon lakialoitteessamme kiinnitetään huomiota, ovat energiamuotokertoimet: energiankulutuksen laskennallinen määritys ei perustu todelliseen kulutukseen vaan annettuihin laskentamuotokertoimiin. Tämä voi johtaa siihen, että pientalo, jolla on huono muotokerroin, saa huonon luokituksen, ja tätä kautta talon myyntiarvo laskee.

Pidämme ongelmallisena myös energiatodistusten kohtuuttoman suuria hintoja ja energiatodistusten laatijoiden pätevyysvaatimuksiin liittyvää tulkinnanvaraisuutta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *