Lääkejakelun kustannuksia seurataan

Peruspalveluministeri Susanna Huovinen on vastannut kirjalliseen kysymykseeni, joka koski koneellisen lääkejakelun kustannuksia. Tiedustelin, mitä hallitus aikoo tehdä, jotta kaikki kunnat saadaan noudattamaan eduskunnan oikeusasiamiehen linjausta siitä, että apteekin järjestämään koneelliseen lääkejakeluun siirtyminen ei saa aiheuttaa lisäkustannuksia kotihoidon asiakkaille.

Ministerin vastauksen mukaan sosiaali- ja terveysministeriössä ollaan tietoisia siitä, että asia ei vielä ole kaikille kunnille selvä. Ministeriö ja valvontaviranomaiset seuraavat tilannetta, ja ministeriössä arvioidaan, tarvitaanko lisäohjeistusta.

Lisäohjeistus vaikuttaisi olevan tarpeen, sillä edelleen saamani palautteen mukaan on kuntia, jotka eivät pyynnöistä huolimatta ole taipuneet noudattamaan oikeusasiamiehen linjausta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *