Konkretiaa työurien pidentämiseen

Eduskunnassa oli eilen lähetekeskustelussa hallituksen esitys, jossa ehdotetaan taksinkuljettajan nykyisen 70 vuoden yläikärajan poistamista. Esitys on tervetullut pieni mutta konkreettinen ja valtiolle kustannusneutraali toimi työurien pidentämiseksi.

On järkevää, että henkilö, joka terveytensä puolesta voi turvallisesti jatkaa taksinkuljettajana, saa halutessaan harjoittaa ammattiaan myös 70 vuotta täytettyään. Tämä palvelee sekä yksilön että yhteiskunnan etua.

Toivoin puheenvuorossani, että lakiesitys käsitellään eduskunnassa mahdollisimman nopeasti. Se on tärkeää etenkin niiden taksiautoilijoiden kannalta, joiden 70-vuotispäivä lähestyy.

Kysyin myös liikenne- ja viestintäministeri Merja Kyllöseltä, voitaisiinko pian 70 vuotta täyttävien ajolupaa jatkaa erivapaudella nyt, kun lakimuutos joka tapauksessa on tulossa voimaan. Kävin myös henkilökohtaisesti varmistamassa, että kysymykseni tavoitti ministerin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *