Mitä järkeä EU:n taisteluosastoissa?

Eduskunnassa keskusteltiin tiistaina Keski-Afrikan operaatiosta. Kysyin EU:n taisteluosastojen käytettävyyden perään. Mitä mieltä taisteluosastoissa on, jos niitä ei voida Keski-Afrikan tasavallan kaltaisessa operaatiossa käyttää?

On myös ymmärrettävä, että koko tämä taisteluosastokonsepti on luotu ammattiarmeijoita varten, ei Suomen kaltaiselle reserviläisjärjestelmälle. Meille se lysti on suhteessa kalliimpaa.

Mielestäni Suomen ei kannata uhrata varojaan vuosikymmenen loppupuolella EU:n taisteluosastojen johtovaltioroolin ottamiseen, kuten esimerkiksi pääministeri Katainen on kaavaillut. Kysyin hallitukselta, eikö johtovaltiorooliin aikanaan käytettävät rahat voida käyttää viisaamminkin, esimerkiksi reserviläisten kertausharjoituksiin. Vastausta en saanut.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *