Puolustusmäärärahoja korotettava

Nykyinen hallitus on vastuuttomasti leikannut puolustusmäärärahoja. Koko maan uskottava puolustuskyky on heikentynyt, varuskuntia on lakkautettu, sodan ajan reserviä karsittu, kertausharjoitukset ajettu kestämättömän alas ja jalkaväkimiinat kielletty.

Tämä linja ei voi, eikä saa jatkua.

Perussuomalaisten mielestä puolustusmäärärahoja on korotettava vähintään puolustushallinnon TURPO-selonteossa esitetyllä tavalla. Perussuomalaisten linja on selvä, sitoudumme määrärahojen korottamiseen heti seuraavan vaalikauden alussa ja vaadimme, että kaikki puolueet kertovat kantansa rehellisesti ennen vaaleja. Erityisesti edellytämme, että vanhat puolueeet, Kokoomus, SDP ja Keskusta, vastaavat kysymykseen yksiselitteisesti ja kiertelemättä.

Suomella voi olla vain yksi ulko- ja turvallisuuspoliittinen linja. Maanpuolustuksen resursseja on lisättävä. Kansallinen konsensus on rakennettava tälle perustalle.

Ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtajan Timo Soinin ja puolustusvaliokunnan puheenjohtajan Jussi Niinistön yhteinen kannanotto 15.3.2014.

2 thoughts on “Puolustusmäärärahoja korotettava”

  1. Puolustusvoimille pitäisi antaa välittömästi lisärahoitusta mittavien kertausharjoitusten käynnistämiseen niin nopeasti kuin mahdollista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *