Me teemme suojatien

Osallistuin monien muiden tavoin pärställäni ”Sinä teet suojatien” -kampanjaan, joka kehottaa autoilijoita ottamaan vastuuta suojatieturvallisuudesta.

Asia on tärkeä, sillä Liikenneturvan tutkimuksen mukaan puolet jalankulkijoista on tyytymättömiä suojateiden turvallisuuteen. Yli kolmannes jalankulkijoiden kuolemista ja noin puolet loukkaantumisista sattuu suojatiellä.

”Ilman sinua suojatie on vain asfalttia ja maalia, jonka yli ajetaan ja kävellään. Sinä teet suojatien omilla päätöksilläsi”, Liikenneturvan, poliisin ja auto- ja kuljetusalan järjestöjen yhteiskampanja muistuttaa.

One thought on “Me teemme suojatien”

  1. Pitäisi olla myös rohkeutta purkaa valottomia suojateitä vilkkaasti liikennöidyiltä monikaistaisilta väyliltä, joita löytyy erityisesti Helsingistä. Ylityspaikat on samat, mutta liikennemäärät eri kuin puoli vuosisataa sitten.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *