Pakkoruotsia ja eurovaalikampanjaa kuvissa

Suomen Perusta -ajatuspaja julkaisi viime viikolla Vapaa kielivalinta ry:n puheenjohtaja Ilmari Rostilan kirjan Vapaaehtoinen ruotsi on hyvinvointietu – suomenkielisten näkökulma kielipolitiikkaan. Rostilan kirjassa pohditaan muun muassa, minkälaista kieliosaamista suomalaiset tarvitsevat tulevaisuudessa ja tarvitaanko ruotsinkielisten palveluiden tuottamiseen kaikille pakollista ruotsin opiskelua.
Professori Ilmari Rostila esittelee Vapaaehtoinen ruotsi on hyvinvointietu -teostaan kirjan julkaisutilaisuudessa Bottalla 24.4.2014.

Viime viikolla eduskuntaan jätettiin myös kansalaisaloite pakkoruotsin poistamiseksi. Aloitteen on allekirjoittanut 62 000 kansalaista, ja eduskunta käy aiheesta lähetekeskustelun 15. toukokuuta.

Ruotsin kielen pakollisuus eittämättä heikentää maailman valtakielten osaamista suomalaisten keskuudessa. Ruotsia tarvitaan jatkossakin, mutta opetuksen pakollisuus ei ole tätä päivää. Tulen äänestämään kansalaisaloitteen puolesta.

Kansalaisaloite luovutettiin eduskuntaan 24.4.2014. Luovutustilaisuudessa oli mukana muun muassa Perussuomalaisten europarlamentaarikko Sampo Terho.

On enää vajaa kuukausi vaaleihin. Perussuomalaisten eurovaaliehdokkaat ovat jalkautuneet ahkerasti turuille ja toreille. Sää suosi, kun puheenjohtaja Timo Soini kävi 26. huhtikuuta vauhdittamassa eurovaalikampanjaa Vantaan Tikkurilassa.

Timo Soini puhui Tikkuraitilla.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *