Perussuomalaiset tukee Kokoomusta jalkaväkimiinakysymyksessä

Kokoomus vaatii puoluekokouspäätöksellään Suomen irtautumista jalkaväkimiinat kieltävästä Ottawan sopimuksesta. Perussuomalaiset tukee Kokoomusta.

Poliittinen päätös, jolla Suomi liittyi Ottawan sopimukseen 2012, oli sotilaallisia ja taloudellisia perusteita vailla oleva strateginen virhe, jota Perussuomalaiset eduskunnassa ainoana yksimielisenä ryhmänä äänestyksessä vastusti. Tositilanteessa tämä päätös maksaa suomalaista verta. Vastuu lepää raskaana silloisen tasavallan presidentin, hallituksen ja kaikkien sopimuksen puolesta äänestäneiden kansanedustajien päällä.

Jalkaväkimiinat ovat Suomen puolustukselle tärkeitä. Meillä on pitkät rajat, mutta vähän puolustajia. Suomalaisessa maastossa mikään ei korvaa miinaa. Jos irtautuminen Ottawan sopimuksesta ei onnistu, on Perussuomalaisten mielestä vähintäänkin ylläpidettävä jalkaväkimiinojen nopeaan ja massamaiseen valmistukseen tarvittavaa valmiutta.

7 thoughts on “Perussuomalaiset tukee Kokoomusta jalkaväkimiinakysymyksessä”

 1. Paljon tärkeämpää olisi liittyä sukkelasti Natoon. Sakaramiinat ei paljoa lämmitä, jos meitä aletaan vaikkapa ilmakampanjalla kiusata.

 2. Paljon tärkeämpää on laittaa oma puolustus kuntoon.

 3. Oikein Jussi! Nato-puudelien ininää ei kannata kuunnella. Tärkein asia on oma puolustus.

 4. Ehdottomasti Suomessa pitää olla oma puolustus.

 5. Nato-puudeli, Nato-intoilija, Nato-haukka. Rakkaalla lapsella on monta nimeä. Minulle ei ole vielä toistaiseksi selvinnyt, minkä takia tällaisia leimaavia nimiä käytetään aina ylintä puoluejohtoa myöten. Pitäisikö Suomen Nato-jäsenyyttä vastustavia alkaa myös kutsua vastaavilla nimillä. Mieluummin näkisin listattavan jäsenyydestä aiheutuvia negatiivisia puolia kuin luen ala-arvoista nimittelyä.

 6. Nestori, miten olisi jos alettaisiin kirjoittamaan pelkästään Suomen sotilaallisen liittoutumattomuuden kannattajista ja teistä Suomen sotilaallisen liittoutumattomuuden vastustajista?

  Koska Suomessa suurin osa kansasta nimenomaan kannattaa Suomen sotilaallista liittoutumattomuutta.

  Sinun “rakas lapsesi” on suurimmalla osalle meistä Suomalaisista “yksi puudelien sotilasliittoutuma muiden joukossa” vaan.

 7. Hyvä askel eteenpäin vahvan puolustuksen kannalta.

  Hyödyllistä olisi myös tietää, että milloin siirrytään sanoista tekoihin. Milloin tästäkin mahdollisesti lopulta päätetään? Kuka ajaa asiaa ja miten voimakkaasti?

  Toivottavasti tästä asiasta informoidaan mediassa sitten myöhemmin. Joskus olisi mukava lukea myös lopputuloksista. Menee välillä yli ymmärryksen nämä prosessit tavalliselta kansalaiselta, koska välillä lakeja/asetuksia ajetaan nopeasti läpi ja välillä taas kestää ikuisuus.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *