Vastaus Suomen satavuotisjuhlinnasta

Ex-pääministeri Jyrki Katainen vastasi viimeisellä työviikollaan kirjalliseen kysymykseeni Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlan järjestelyjen etenemistä. Tiedustelin, miten hallitus aikoo puuttua siihen, että satavuotisjuhlan valmistelu ei etene toivotulla tavalla ja että juhlinta on rajattu vain vuoteen 2017.

Katainen käy vastauksessaan läpi tähän asti nimitettyjä valmistelijatahoja, mutta linjauksista hän toteaa vain, että suomalaisten erilaisuus ja erilaiset odotukset otetaan valmistelussa huomioon. Lisäksi hän lupaa, että juhlavuoden kannalta merkityksellisten tahojen kanssa tehdään yhteistyötä. Hämmästelin kysymyksessäni, ettei hankkeeseen ole kytketty esimerkiksi Kansallismuseota tai Kansallisarkistoa.

Toin myös ilmi huoleni projektin rahoituksesta, mutta Katainen kertoo hallituksen kehyspäätöksessään todenneen, että se huolehtii rahoituksen riittävyydestä.

Kataisen väistyttyä pääministerin tehtävistä myös itsenäisyyden satavuotisjuhlaa valmistelevan valtuuskunnan puheenjohtajuus siirtyy uudelle pääministerille. Valtuuskunta kokoontuu Alexander Stubbin johdolla elo-syyskuussa.

2 thoughts on “Vastaus Suomen satavuotisjuhlinnasta”

  1. Luulisi pääministerillä olevan parempaakin tekemistä kuin toimia juhlien valmistelijana. Nyt kun presidentti on eräänlainan seremoniamestari, niin eikös Sale voisi ottaa tätä arvovaltaista tehtävää hoitaaksene?

  2. Kiitos kommentista, Teemu Lahtinen – ainakaan Katainen ei pääministerinä ehtinyt perehtyä tähän tärkeään tehtävään. Itsenäinen Suomi täyttää kuitenkin sata vuotta vain kerran.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *