Ratkaisuja ISIS-ongelmaan

Olin yhdessä sisäministeri Päivi Räsäsen kanssa Radio Dein Viikon debatissa. Keskustelimme Syyrian suuntaan terroristijärjestö Isisin riveihin taistelemaan lähteneistä Suomen kansalaisista, järjestön Suomessakin tekemästä värväyksestä sekä siitä, miten taistelijoihin ja värväykseen pitäisi suhtautua.

Ehdotin viime viikolla eduskunnan suullisella kyselytunnilla, että taistelemaan lähteviltä uskonsotureilta voitaisiin jopa ottaa pois Suomen kansalaisuus. Radio Dein haastattelussa totesin, että myös matkustuskieltoa terroristiksi epäillyille tai oletettavasti ääriryhmien taisteluihin matkaaville Suomen kansalaisille voitaisiin harkita. Yleisesti kansallinen turvallisuus tulisi ottaa huomioon passia myönnettäessä.

Lisäksi kehotin sisäministeriötä tarkkailemaan, miten muissa Euroopan maissa on reagoitu Isis-ongelmaan. Esimerkiksi Iso-Britanniassa on pohdittu mahdollisuutta takavarikoida terrorismista epäiltyjen passit rajalla.

Räsänen totesi ääriliikkeiden toiminnan aiheuttavan painetta kiristää matkustusasiakirjojen myöntämisen kriteerejä. Sama koskee ehdotustani Suomen kansalaisuuden pois ottamisesta taistelemaan lähteneiltä.

One thought on “Ratkaisuja ISIS-ongelmaan”

  1. Minua hämmentää se, että jos joku on toisessa maailmansodassa palvellut esim. SS-joukoissa tai gestapossa, niin hänet vangitaan välittömästi ja pidetään vangittuna, kunnes hänen asiansa on tutkittu perusteellisesti. Miksei isis-terroristien kanssa toimita samoin? Miksei terroristeja passiteta Haagiin sotarikostuomioistuimeen? Minulla on koko ajan tunne, että lainsäädäntöä ja ennakkotapauksia löytyy kyllä, niitä vain ei haluta käyttää.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *