Varuskuntien lakkautukset uudelleen harkintaan

Annoin MTV:lle haastattelun, jossa totesin, että  varuskuntien lakkauttamisia pohditaan uudelleen, jos Perussuomalaiset ovat mukana seuraavassa hallituksessa. Esimerkiksi puolustusvoimauudistuksen myötä kohtalonsa kokenut Pohjois-Karjalan prikaati: olisiko sitä rohjettu lakkauttaa nykyisessä kansainvälisessä tilanteessa?

Ymmärrän kyllä, että asia on vaikea. Mutta ei se mahdoton ole. Kyse on poliittisesta tahdosta. – Hyvä, että avaukseni herätti keskustelua.

Varuskunnista ei maata puolusteta, mutta niillä on merkitystä maanpuolustustahdolle. Ja ilman lujaa maanpuolustustahtoa puolustuksemme ei ole uskottava.

Puolustusministeri Carl Haglund tietenkin tyrmäsi ajatuksen suoralta kädeltä. Muuta en odottanutkaan. Varuskuntien avaaminen ei hänen mukaansa nosta maanpuolustuskykyämme, vaan lisärahoitusta tarvitaan materiaalihankintoihin.

JK Maavoimien komentaja, kenraaliluutnantti Seppo Toivonen pitää Ylen mukaan keskustelunavaustani tärkeänä, mutta torjuu silti ehdotuksen. Niin ikään Verkkouutisten toimittaja Satu Schauman kritikoi avaustani, odotetusti hänkin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *