Kerran vielä Kauhava

Tein yhdessä kansanedustaja Reijo Hongiston kanssa hallituksen vastattavaksi Kauhavan lentokoulutustukikohdan jatkokäyttöä ja kansallista lentokoulutuskeskusta koskevan kirjallisen kysymyksen.

Kauhavalle on viimeisen kymmenen vuoden aikana investoitu yli 17,5 miljoonaa euroa. Kenttä voisi hyvin toimia edelleen Puolustusvoimien käytössä ainakin varakenttänä, sillä vielä ei ole tehty lentotoimintaa estäviä tai rajoittavia purkutöitä.

Nykyisessä taloustilanteessa on järkevää tukeutua jo olemassa oleviin ja täysin käyttökelpoisiin rakenteisiin, eikä rakentaa niiden tilalle kokonaan uusia. Myös selvästi viilentynyt kansainvälinen ilmapiiri edellyttää, että huolehdimme asianmukaisesti maanpuolustuksestamme.

Ruotsin tekemää virhettä ei pidä toistaa. Ruotsi luuli kylmän sodan päätyttyä ikuisen rauhan koittaneen ja sulki lukuisia puolustusvoimiensa käytössä olleita korpikenttiä, purki niiltä lentotoiminnassa tarvittavat sähkö- ja tietoverkot ja maisemoi kiitotiet ja lentokoneiden säilytyssuojat. Purkutyöt maksoivat satoja miljoonia kruunuja.

Nyt Ruotsissa on alettu keskustella purkutöiden järkevyydestä, sillä purkutöiden purku tai kokonaan uusien kenttien rakentaminen maksaa jälleen satoja miljoonia kruunuja.

Uutinen kysymyksestämme oli ainakin Ilkassa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *