Asevelvollisena vammautuneet

Kansanedustajan toimenkuvaan kuuluu olennaisesti erilaiset tapaamiset. Tänään otin vastaan Asevelvollisena vammautuneiden tuki ry:n edustajat. He kertoivat asevelvollisena vammautuneiden tai sairastuneiden usein vaikeasta tilanteesta.

Saamani tiedon mukaan runsaat 1 500 varusmiestä hakee vuosittain Valtiokonttorilta korvausta sattuneesta vahingosta tai sairastumisesta. Vuosittain arviolta noin 40 varusmiestä saa haittarahapäätöksen eli vamma on katsottu pysyväksi.

Sotilastapaturmalakia ollaan parhaillaan uudistamassa, ja asevelvollisena vammautuneiden yhdistys toivoo, että varusmiesten vakuutusturvaan saataisiin parannuksia; hoidon ja korvausten saantia pitää helpottaa.

Suomen puolustusratkaisu nojaa yleiseen asevelvollisuuteen. Sillä on kansan tuki. Kruunun täytyy pitää pojistaan huolta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *