Itämeren vakaudesta keskustelemassa

Olin A-studion Talk-ohjelmassa keskustelemassa Itämeren vakaudesta ja Suomen mahdollisesta osallistumisesta ilmaharjoitukseen Viron Ämarissa yhdessä Yhdysvaltojen kanssa.

Totesin, että Suomi voisi hyötyä ilmaharjoituksesta, jos se on sen tyyppistä mitä esimerkiksi teemme Ruotsin ja Norjan ilmavoimien kanssa pohjoisella kalottialueella.

Korostin kuitenkin, että emme ole Nato-maa, emmekä siten saa antaa Virolle katteettomia lupauksia Baltian maiden ilmavalvonnasta saati -puolustuksesta. Eikä EU-jäsenyys Lissabonin sopimuksineen merkitse turvatakuita.

Kanssani keskustelivat kansanedustaja Pertti Salolainen (kok), europarlamentaarikko Heidi Hautala (vihr) ja Hufvudstadsbladetin pääkirjoitustoimittaja Yrsa Grüne.

Yle teki keskustelusta myös uutisen.

JK Helsingin Sanomat kirjoitti eilen television merkityksestä poliitikoille. Jutun mukaan po­lii­ti­kon olisi an­net­ta­va it­ses­tään televisiossa asian­tun­te­va ja luo­tet­ta­va ku­va, mut­ta sa­mal­la hä­nen pi­täi­si ol­la mu­ka­va ja hel­pos­ti lähestyttävä. Siinäpä työsarkaa… Parasta olla oma itsensä: asialinjalla asiaohjelmissa.

One thought on “Itämeren vakaudesta keskustelemassa”

  1. Sota-ajan tilanteessa Venäjä luo maayhteyden Kaliningradiin ja sulkee merireitin tuolta kohdin merimaaliohjuksilla, sukellusveneillä ja miinoilla. Näin syntyy tilanne, missä esim. Viro on huollettavissa lähinnä vain Ruotsin ja Suomen kautta, eli puhelimet pirisee hyvin nopeasti Naton suunnalta mittavan läpikulun saamiseksi. Siinäpä sitten puolueettomalla Suomella ihmettelemistä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *