Arhinmäki ilkkuu

Iltalehden jutun mukaan kansanedustaja Paavo Arhinmäki ilkkuu minua twitter-viestissään. Ilkkukoon, se on hänen tyylivalintansa Vasemmistoliiton puheenjohtajana.

Kestän kyllä, koska minulla on jokseenkin vino huumorintaju. Ja sitä ei oikeastaan kannattaisi liiemmin viljellä julkisuudessa, koska se helposti ymmärretään väärin.

Näin nimittäin tapahtui tässä samaisessa Iltalehden kertomassa episodissa, jossa Kirkon arvoillan maailmaa halaavia teemoja käsitelleen debatin (noin ajassa 01.13.00) päätteeksi virnuillen vastasin Keskustan sanavalmiille varapuheenjohtajalle Annika Saarikolle, etten alkuaan halunnut kansanedustajaksi. Se oli vinoa huumoriani, mutta totta toinen puoli, sillä en ole itse aktiivisesti ollut tyrkyttämässä itseäni luottamustehtäviin, vaan periaatteeni mukaan tarvittaessa olen ollut käytettävissä.

Näin tapahtui 2010, kun Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini pyysi minua joko kansanedustajaehdokkaaksi tai valtakunnalliseksi vaalipäälliköksi vuoden 2011 eduskuntavaaleihin. Päivätyöni oli silloin eduskuntaryhmämme pääsihteerinä. Olin tyytyväinen työhöni ja olin ollut vaalipäällikkönä aiemmissa vaaleissa. Tiesin vaalipäällikön työn entuudestaan, joten ajattelin, että parempi on, jos ryhdyn ehdolle – ja jos tulen valituksi kansanedustajaksi, teen työni mahdollisimman hyvin.

Tulin valituksi. Olen yrittänyt toimia nyt neljättä vuotta parhaani mukaan ja velvollisuudentuntoisesti kansanedustajana ja puolustusvaliokunnan puheenjohtajana – ja jos saan tarpeeksi ääniä tulevissa eduskuntavaaleissa, lupaan edelleen kansanedustajana tehdä parhaani Suomen puolesta. Myös puolueen varapuheenjohtajan tehtävät olen yrittänyt hoitaa parhaani mukaan, ja enpä ole kuullut toimintaani erityisemmin ilkuttavan – mitä nyt joku Arhinmäki.

11 thoughts on “Arhinmäki ilkkuu”

 1. Eihän siinä voi olla kuin kiitollinen Arhinmäelle kun pääsi iltalehden pääotsikoihin, vielä kun jutussa oli video mukana, josta näki ettei ketään jojoon vedelty.

  Ukrainan sodan myötä julkisuusmääräsi on perstuntumalla ollut aika huima. Tämän luulisi realisoituvan vaaleissa. Pitää vain olla rehellinen omille vahvuuksille ja heikkouksille.

 2. Juuri niin. Varsin tietoinen olen omista vahvuuksistani ja heikkouksistani.

 3. Jussi älä sorry selittelyihin. Jokainen omia aivoja käyttävä tajuaa, että saarikko tässä teki tyhmän pikkutytön itestää ja arhinmäki oli jo suorastaa säälittävä. Arhinmäki tuli ku rotta haaskalle, tajuamatta haaskan olleen paskaa. Arhinmäki meni ku koulukiusaaja toisen kimppuu ku luuli tämän olevan alakynnessä. Paavo oot säälittävä jätkä. Tämä koko episodi ei kerro muuta kun tästä toimintakulttuurista, jossa pyritään puukottaa selkään kun tilaisuus tulee. Kannattasko kepunki miettii ennemmin muita asioita kun toisten arvostelua ja lapsellista naureskelua. Tommonen ilkkuminen aikuisilta ihmisiltä saa voimaan pahoin ja vielä ihmisiltä jotka päättää minunkin asioista. Olet jussi fiksu kaveri ja siitä kertoo myös tapa jolla olet politiikkaan päässyt tai joutunut. Näitä pyrkyreitä ja oman edun tavottelijoita on politiikka pullollaa. Mutta todellisuudessa tarvitaan juuri tuollaisia kavereita, jotka vastaavat kun kysytään ja tekee mitä pitää. Sydämellä antaen kaikkensa.

 4. Kysymys Natosta;
  Hieman huolestuttaa valtiojohdon Nato kannat: Presidentti, pääministeri ja puolustusministeri osoittavat avoimesti positiivisen suhtautumisensa puolustusliittoon. Heidän tiedossaan on luonnollisesti laajempi analysoitu strateginen näkemys puolustusvoimien tavoin.

  Puhtaasti tunnepitoisesti pitäytyisin puolueettomana, mutta sotilas- ja valtiojohdon näkemystä ei voi ohittaa. Tässä valossa saa Arhinmäki ilkkua iankaikkisesti.

  Huolestuttaako sinua presidentin, ministerien ja komentajien näkemykset ?

 5. Jussi Niinistö, olet hoitanut kansanedustajan työsi erinomaisesti. Tuskin äänestäjillä on siihen mitään valittamista. Arhinmäen poliittinen panos yhteiskuntamme kehittämiseksi sen sijaan liikkuukin lähinnä irvailun tasolla.

 6. Ei siinä ketään minun nähdäkseni dunkkuun vedetty tai dunkkuun saatu. Aivan normikeskustelu: Normiblaablaat puolin ja toisin ja sitten suvakki on kuulevinaan jonkin kammottavuuden, joka saa hänet suunniltaan. Tällä kertaa se oli suomen koko ja toteamus, että meidän mahdollisuutemme ovat varsin rajalliset. Hui kauhia.
  Sen pistin tietysti merkille, että J.Niinistön puhuessa muut “keskustelijat” huusivat koko ajan päälle parhaansa mukaan häiritäkseen. Se on myös merkillepantavaa, että saadakseen sanoa jotain julkisuudessa on muiden puolueiden puhuttava persuista. Julkisen keskustelun johto on persujen käsissä ja kohta koko maan. Työn iloa.

 7. Kiitos kommenteista! Kieltämättä kirkon arvoillassa sain olla koko lailla yksin puolueemme linjausten kanssa, poikkeavathan ne etenkin kehitysapupolitiikan osalta kovasti vanhoista puolueista ja vihreistä. Mutta puolueen varapuheenjohtajan tehtävä on vaalipaneelissa tuoda esiin puolueen linja, ja eiköhän se selväksi tullut.

 8. Kun katsoo Arhinmäen “saavutuksia”, linjauksia, hänen toimintaansa esimerkiksi Sotshissa tai hänen ihannoimansa Syrizan toimintaa, niin hänelle olisi suorastaan lapsellisen helppo ilkkua takaisin. Monesta asiasta.

  Mutta ymmärrän, ettei sinulla ole tarvetta laskeutua hänen tasolleen.

 9. Arhinmäen ulostulo oli ala-arvoinen. Siinä ei sinänsä ole mitään ihmeellistä, mutta mielenkiintoista oli se, kun yritin kolmesti kommentoida ao. tekstin Iltalehden blogiisi, niin se sensuroitiin pois joka kerta. Osui ilmeisesti arkaan paikkaan.

  “Tämä debatti Keskustan kanssa ei ihmetytä, vaan se, että IL-median toimittaja syöttää tällaista Vasemmistoliiton alatyylistä twitter-propagandaa uutisen muodossa Iltalehden lukijoille. Journalismin etiikka on tässä pahasti hukassa.”

 10. Tämähän alkaa mennä huumorin puolelle, huomasin että nimimerkki ‘katuva’ valitteli Pauli Vaahteran uusimmassa blogissa sitä että hänen Arhimäen irvailua koskevat kommenttinsa olivat sensuroitu Jussi Niinistön iltalehden blogissa.

  Sensurointi näyttäisi olevan trendi sen sijaan että olisi poikkeus. Onko iltalehden blogeissa vasemmistoliitto säätelemässä sitä mitkä mielipiteet ovat sallittuja ?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *