Turvallisuuspoliittinen ohjelma julkaistu

Perussuomalaisten turvallisuuspoliittinen ohjelma on julkaistu.  Se sisältää ulkoisen (mm. puolustusvoimat) ja sisäisen (mm. poliisi) turvallisuuden lisäksi oikeuspoliittisen osion. Johdin ohjelman laatinutta työryhmää ja esittelin lopputuloksen työmiehen tuumaustunnilla.

Mediassa ohjelmastamme nostettiin esiin ennen muuta jalkaväkimiinat. Hyvä niin. Perussuomalaiset vaatii, että Suomen on irtauduttava jalkaväkimiinat kieltävästä Ottawan sopimuksesta, sillä tarvitsemme niitä yhtenä osasena uskottavaa ja kustannustehokasta koko maan puolustusta. Tästä teemastamme kirjoittivat ainakin Yle, Ilta-Sanomat ja Suomen Uutiset.

Kiinnitin tiedotustilaisuudessa huomiota siihen, että viime kesänä puoluekokouksessaan jalkaväkimiinojen palauttamista kannattaneen aloitteen hyväksynyt Kokoomus ei ole edistänyt asiaa millään tavalla. Se ei aio ensi vaalikaudellakaan ajaa Ottawan sopimuksesta irtaantumista. Asian uutisoi Ilta-Sanomat. Tämä on hyvä Kokoomuksen äänestäjien tietää.

Vaan mitä asiasta ajattelee galluppeja johtava Keskusta? Sen kanta on suorastaan ratkaiseva.

Lisäksi vaatimuksemme puolustusmenojen korottamisesta ensi vaalikaudella noteerattiin: edellä mainittujen medioiden lisäksi aiheen otti esiin ainakin Talouselämä.

Mediahuomiota keräsi viikonloppuna myös ulkoministeriön katsaus Suomen harjoittamasta turvallisuuspoliittisesta yhteistyöstä.

Totesin mm. Savon Sanomille, että katsaus on hyvä alku, joka voi antaa polttoainetta kansalaiskeskustelulle. Katsaus ei kuitenkaan poista Nato-selvityksen tarpeellisuutta. Ulkoministeri Erkki Tuomioja toki riensi heti vastustamaan ajatustani.

Ensi vaalikaudella on laadittava Nato-selvitys, jossa analysoidaan jäsenyyden hyödyt ja haitat kokonaisvaltaisesti. Tämä huomioni otettiin esiin Iltalehden pääkirjoituksessa, jossa pohdittiin ulkoministeriön katsauksen antia.