Haastatteluja puolustuksesta

Uudenmaan Perussuomalaiset julkaisee Youtubessa Perussuomalaiset vaalikentillä –videosarjaa, jossa haastatellaan eduskuntavaaliehdokkaitamme.

Omassa haastattelussani puhutaan Natosta ja Nurmijärvestä.

Totean, että Perussuomalaiset on Nato-kriittinen puolue. Nato ei ole meille mörkö, mutta ei taikasanakaan.

Tämänhetkinen Nato-keskustelu on typistynyt juupas–eipäs-väittelyyn ja toisten nimittelyyn. Jotta keskustelu saadaan asiapohjaisemmaksi ja tulevaisuuden turvallisuuspoliittiset ratkaisut voidaan tehdä järkiperustein, Perussuomalaiset haluaa faktat pöytään: olemme ehdottaneet kiihkottoman Nato-selvityksen laatimista.

Kaikkein tärkeintä on joka tapauksessa laittaa oma puolustus kuntoon.

Haastattelun lopussa sivutaan Nurmijärven asemaa Uudellamaalla. Ilmaisen tyytyväisyyteni siitä, että mitä ilmeisimmin metropolihallintohömpötys kaatuu, sillä hallitus ei ehtine saada asiaan liittyvää esitystä ajoissa eduskuntaan. Emme tarvitse tämänkaltaisia hallintohimmeleitä.

Alfa-TV haastatteli minua Suomen ja Ruotsin puolustusyhteistyöstä julkaistuun raporttiin liittyen. Ohjelma löytyy täältä muutaman klikkauksen takaa: Asia- ja ajankohtaisohjelmat -> Uutiskauha -> Uutiskauha 20.2.2015, jakso 20.

Totesin, kuten monessa muussakin mediassa, että raportti antaa selkeät suuntaviivat puolustusyhteistyön kehittämiselle. Molemmilla mailla ensisijaisena tavoitteena on kansallisen puolustuksen kehittäminen esimerkiksi yhdessä harjoittelemalla.

Puolustusliitto ei ole poissuljettu vaihtoehto, mutta ei myöskään häämötä lähitulevaisuudessa. Nato-jäsenyyden suhteen pidän melko todennäköisenä, että Suomi ja Ruotsi kulkevat käsi kädessä. Voisimme harkita yhteisen Nato-selvityksen tekemistä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *