Hyvinvointivaltio turvattava

Ylellä on tänään Perussuomalaisten puoluepäivä. Olin Ylen aamu-tv:ssä haastateltavana ja SDP:n varapuheenjohtaja Sanna Marinin ja Köyhien asialla -puolueen puheenjohtaja Terttu Savolan tentattavana.

Kuva: Yle.
Kuva: Yle.

Totesin, että vähävaraisten aseman parantaminen on Perussuomalaisille tärkeää. Tonni käteen kuukaudessa ja ruuan arvonlisäveron alentaminen ovat esimerkkejä niistä keinoista, joita olemme ehdottaneet vähävaraisten tilanteen helpottamiseksi. Verotus on määrättävä maksukyvyn mukaan.

Hyvinvointivaltion turvaamiseksi Suomen on vähennettävä maamme rajojen ulkopuolelle suuntautuvia, ns. maailmanparannusmenoja, kuten kehitysapua, ulkomaille virtaavaa sosiaaliturvaa ja EU:n jäsenmaksuja.

One thought on “Hyvinvointivaltio turvattava”

  1. Liiteri-kaupat alentavat tehokkaammin ruuan hintaaa kuin alvin laskeminen, joten tontti ja kiinteistö-asiat nousevat esille. Ruuan alvin laskemisessa on se ongelma, että se hyödyttää myös varakkaampia ja niitä, jotka heittävät jo nyt paljon ruokaa roskiin tai ylensyövät. Paljon täsmällisesti tapa auttaa on nostaa takuueläkkeen määrää ja sallia se tonni käteen verottamana. Nämä toimet eivät hyödyttäisi hyväpalkkaista mitenkään.

    Tältä osin pidän ruuan alvin laskemisesta epäonnistuneena ehdotuksena, varsinkin kun käsittääkseni ministeriön virkamiesten suunnitelmissa on nimenomaa nostaa ruuan alvia reippaasti ylös, jonka tosin toki voisi kompensoida köyhille yllämainituin toimenpitein.

    Minusta kaikille rekisteröidyille puolueille voidaan antaa hiukan rahaa, nykyiselläänhän valtion rahaa saa ties mitkä savimajojen perinneyhdistykset, mutta samalla nostettaisiin kerättyjen kannattajakorttien kriteeriä nykyisestä 5000:sta vaikkapa 15 000-20 000:een. Siinäpä sitten taas hyytyisi Tertun ilme…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *