Maastoharjoitukset eivät vähene

Vierailin Karjalan prikaatissa Vekaranjärvellä, jossa pääsin seuraamaan taisteluharjoitusta. Mukana olleille toimittajille kerroin mm. varusmiesten maastovuorokausiin ja kouluttajien määrään liittyvistä linjauksista.

_MG_6959_15867 pakattu

Julkisuudessa oli spekuloitu, että sekä maastovuorokausia että kouluttajien määrää olisi vähennetty osana puolustusvoimien leikkauksia. Näin ei kuitenkaan tapahdu. Varusmiesten maastovuorokausien ja kouluttajien määrästä on nyt sovittu ensi vuoden osalta: maastovuorokaudet pysyvät 35:ssa ja myös varusmiesten kouluttajien määrä – 2,5 henkilöä varusmiesjoukkuetta kohden – pysyy entisellään.

_MG_7056_15878 pakattu

Varusmiesten koulutustaso säilyy siis jatkossakin hyvänä, mistä on syytä olla tyytyväinen. Tulevia vuosia koskevat päätökset tehdään myöhemmin. Puolustusvoimien toimintamenoihin kohdistuu nyt ja tulevaisuudessa säästöpaineita, mutta säästöt pystytään toteuttamaan siten, ettei yleinen asevelvollisuus kärsi.

Aiheesta uutisoi mm. Kouvolan Sanomat.

One thought on “Maastoharjoitukset eivät vähene”

  1. Tämä on hienoa kuulla – vajaavaista varusmieskoulutusta ei nopeasti korjata.

    Huomioiden, että operatiivinen AKV/AKT toimintaa on pakko tehdä, kuulisin mielelläni miten varusmiesten/naisten koulutus pidetään minimitasolla samalla kun reservin kertausharjoitus vajetta korjataan ja reagointinopeutta lisätään – kaikki vaativat rahaa. Voisiko tästä kokonaisuudesta kirjoittaa samassa avoimessa hengessä?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *