Ei Tahririn aukioita Suomeen

Eräs Egyptin muslimiveljeskunnan taannoisen vallankumouksen ikävä ilmentymä olivat seksuaalinen ahdistelu sekä kymmenet joukkoraiskaukset Kairossa sijaitsevalla Tahririn aukiolla. Tekojen motiivina on ollut halu näyttää, että naiset eivät ole tasa-arvoisia miesten kanssa vaan heitä voidaan kohdella siten kuin muslimiveljet lystäävät.

Saksan poliisi selvittää parhaillaan uudenvuodenaaton tapahtumia useissa Saksan kaupungeissa kuten Kölnissä, jossa rautatieaseman aukiolle kokoontui yhteensä tuhatkunta miestä, jotka syyllistyivät kymmeniin seksuaalisiin ahdisteluihin ja ryöstöihin. Tekijät olivat arabiaa puhuvia 15–35-vuotiaita miehiä Lähi-idästä tai Pohjois-Afrikasta.

Tahriri ja Köln olisivat voineet tapahtua myös Suomessa. Helsingin poliisi sai ennen uutta vuotta vihiä, että pääkaupunkiseudulla olevilla turvapaikanhakijoilla oli ehkä samansuuntaisia suunnitelmia. Helsingin rautatieaseman asematunneliin oli sosiaalisessa mediassa suunnitellun mukaisesti kokoontunut jopa 1 000 irakilaista miestä. Kiitos poliisin päättäväisen toiminnan, uhkaavasta tilanteesta selvittiin ”vain” muutamalla ahdistelutapauksella. Niistäkin jokainen on toki liikaa.

Koska kymmenet ellei sadat maamme demokratiaan, tasa-arvoon, ilmastoon tai ruokaan pettyneet irakilaiset turvapaikanhakijat ovat jo palanneet kotimaahansa, on maahanmuuttoviraston syytä pikaisesti selvittää mistä paluumuuttajat olivat kotoisin. Alueilta, joihin irakilaiset vapaaehtoisesti palaavat, ei voi olla muillakaan turvapaikan tarvetta.

Ilmeistä on, että turvapaikan saavien, erityisesti Lähi-idästä kotoisin olevien miesten kotouttaminen Suomeen ei tule olemaan helppo tehtävä. Suomalaisessa tasa-arvossa ei kuitenkaan ole olemassa harmaata vyöhykettä. Vääristynyt suhtautuminen naisten seksuaaliseen itsemääräämisoikeuteen on tuomittava yksiselitteisesti. Maassa maan tavalla, kuten Tasavallan Presidentti uudenvuodenpuheessaan totesi, tai maasta pois. Koto-Suomemme toreista emme anna muodostua Tahririn aukioita.

18 thoughts on “Ei Tahririn aukioita Suomeen”

 1. Kauanhan menee että äärisuvaitsevaisto tuomitsee tämänkin kirjoituksen rasistiseksi?

 2. Mitä sitten Asematunnelissa tapahtui? Siellä kokoontui ihmisiä ainoaan mahdolliseen vähän lämpimämpään paikkaan. Ei muuta.

  KRP:n mukaan mitään “suunnitelmaa” raiskauksista yms ei ole tapahtunut, vaikka Perussuomalaiskansa kuinka niin toivookin.

  Huomautan että elintasopakolaisina (ei siis sotapakolaisina) esim Ruotsiin siirtyi 60-luvulla 300 000 suomalaista. Puhumattakaan sotapakolaisista sotien aikana. Ulkomaille on siirtynyt 1900-luvulla noin miljoona suomalaista paremman elintason perässä.

  Ja Perussuomalainen ministeri kehtaa kyseenalaistaa sotapakolaisuuden silloin kun äveriään Suomen pitäisi tehdä jotain.

  Tottakai on ongelmallista ja kallista kun yhtäkkiä tulee näin paljon pakolaisia. Mutta mitä kalleuteen tulee, ne, jotka Suomeen saavat jäädä, on viisainta kotouttaa kunnolla, eikä suhtautua heihin syrjivästi, jolloin heistä tietenkin tulee ongelma. Kunnolla kotoutetut tuottavat kulunsa moninkertaisesti takaisin, syrjityt eivät.

  Mahdollisen ison ongelman lähteenä ovat siis suomalaiset itse.

 3. Ikävää, että ministeri levittää vääriä tietoja. Ei asematunnellissa ollut tuhatta turvapaikanhakijaa ja mikään kolmesta ahdistelutapauksesta ei sattunut siellä päinkään. Häpeällistä. Mitä Suomelle on tapahtunut?

 4. Puolustusministeri Niinistöä ovat monet pitäneet sinä ainoana asiallisena perussuomalaisena eturivin poliitikkona joka ei kerää poliittista pääomaa halpahintaisella rasistisella raiskauspropagandalla. Tämä bloginsa voi kertoa Niinistön agendan vaihtuneen Suomen puolustamisesta Venäjän lanseeraamaan doktriiniin, jossa naapurivaltioita pyritään heikentämään asukkaita toisiaan vastaan usuttamalla. Tai sitten ei. Ehkä puolustusministeri on aidosti huolestunut naisten seksuaalisesta itsemääräämisoikeudesta. Juuri nyt? Tahtoisin olettaa että kyse todella on jälkimmäisestä vaihtoehdosta ja tarttua puolustusministerin kehotukseen tuomita ”yksiselitteisesti vääristynyt suhtautuminen naisten seksuaaliseen itsemääräämisoikeuteen”.

  Viimeisen vuosikymmenen aikana on epäilty ja tuomittukin useita perussuomalaisia poliitikkoja raiskauksista ja lasten seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Lisäksi lukemattomat puolueenne poliitikot, mm. meppinne Jussi Halla-aho on julkisesti fantasioinut halveksimiensa naispoliittikkojen raiskaamisilla. Tätä nykyä voi oikeutetusti todeta puolueenne poliittisten vastustajien raiskaamisella hekumoinnista tulleen arkipäivää myös perussuomalaisten kannattajien keskuudessa. Parhaillaan ylläpidetään useita internetsivustoja jotka keräävät perussuomalaisten omalla nimellään julkisesti kirjoittamia misogyynisiä purkauksia.

  Edellä kuvatun kaltainen naisvihaan yllyttävä ja siitä elävä toiminta on ”yksiselitteisesti” tuomittavaa ja lisäksi suomalaisten arvojen vastaista. Aivan yhtä tuomittavaa vastaava olisi kaikkien muidenkin puolueiden edustajien toimesta. Toivottavasti myös puolustusministeri ottaa kannattajiensa alati raaistuvan naisvihan vakavasti, lausunnoillaan on varmasti omaani suurempi painoarvo perussuomalaisten silmissä.

 5. Paras puolustuministeri aikoihin ! Järkeviä kannanottoja asioissa.

 6. Viranomaisten tärkein tehtävä on poistaa maastamme pikaisesti jokainen moukkamainen ja epäilyttävä turvapaikan hakija ennenkuin me naiset joudumme hakemaan turvapaikkaa naapurimaista.

 7. https://twitter.com/UNIraq/status/684958118984441857

  YK:n Irakissa toimivan UNAMin n eilisen tuoreen arvion mukaan maassa on kymmenen miljoonaa humanitaarisen avun tarpeessa olevaa ihmistä. Heistä yli kolme miljoonaa maan sisäisinä pakolaisina , ja liki saman verran maasta pakoon lähteneitä.
  Sotatilassa suurilta osin olevaan maahan on palanut noin 470 000 ihmistä turvallisina ainakin väliaikaisesti pidetyille alueille.
  Suomen maahanmuuttoviraston viime vuonna tekemistä turvapaikkapäätöksistä enimmät koski irakialaisia: 789 päätöksestä kielteisiä oli 351.
  EU-maissa keskimäärin eniten suojelua, yli 75 prosentille hakijoista on myönnetty Eritrean, Syyrian ja Irakin kansalaisille.
  Puolustusministeri voisi osaltaan vaikuttaa siihen että Suomen hallitus tukisi huomattavasti nykyistä enemmän Irakin humanitaarisen kriisin helpottamista.

 8. Ministeri kirjoittaa asiaa!!!
  Kaikki epäilyttävät rikollistyypit heti pois maasta, ei täällä heitä tarvita loisimassa.

  Pidä Niinistö linjasi se on oikea meille suomalaisille !!

 9. Hyvä kirjoitus! Nyt peruusuomalaisilla on tilaisuus hallituksestakäsin säätää laki jotta rikolliset karkotetaan, siitähän on ihan kansalaisaloite tehty.

  Ei haittaisi yhtään vaikka torppaisitte uusien turvapaikanhakijoiden tulon ja palauttaisitte vaikka ruotsinkanssa yhteistyössä, ruotsalaisten sopimusta hyväksikäyttäen, kaikki joilla ei ole perusteita turvapaikkaan. Heitä taitaa olla eurooppalaisten viranomaistenmukaan yli 90% turvapaikanhakijoista.

 10. Esko Jaakkola: KRP:n Elfgren ei ole objektiivinen henkilö kommentoimaan mitään, koska on myös rasmuksen aktivisti.

  Selvitä itsellesi mikä ero on elintasopakolaisella ja työn perässä muuttavalla siirtolaisella. (vinkki: Suomalaiset ansaitsivat elantonsa työtä tekemällä)

  Kerro miksi Somaliaan tehdään lomamatkoja ja miksi vaaralliseen Bagdadiin palataan ja perutaan turvapaikka-anomus?

 11. Mielenkiintoista, että ongelma onkin suomalaisten, jos ei osata elää asiallisesti omassa maassaan eikä saada aikaan rauhaa edes vuosikymmenissä. Näkee miten ongelmat sitten tuodaan Suomen kansalaisten syyksi ja syytetään rasisteiksi, kun ei ymmärretä näiden moukkamaisten raakalaisten raiskauksia ja väkivallanpurkauksia. Kuinka edes suomalainen voi olla noin epäisänmaallinen, että hyväksyy kaiken sekasorron ja saastan ja on valmis uhraamaan meidän järjestäytyneen yhteiskunnan ja hyvinvointivaltion, jonka sodan jälkeinen sukupolvi on rakentanut ankarien sotavuosien jälkeen kovalla työllä. Haluaako joku todella, että Suomessa vallitsee jatkuva sotatila ja arkipäivää ilmentävät lukuisat pommi-iskut ja väkivallanteot. Ne, jotka todella hakevat turvaa eivät tällaista tee. Rajat kiinni ja tilanne haltuun vaikka armeijan avulla. Rikoksiin syyllistyneet takaisin sinne mistä ovat tulleet. Lakia muutettava, jotta ei kokoajan joku oikeusoppinut keksi jotain moitittavaa kriisikäytännöstä. Laki yksiselitteiseksi, että rikoksiin syyllistynyt voidaan karkottaa heti maasta.

 12. Kiitokset kirjoituksesta! On hyvä, että joku uskaltaa kertoa totuuden. Jatkakaa PS samaan malliin!

  Suomi ja suomalaiset ovat nyt joutuneet
  kovan paikan eteen, mutta onneksi PS on nyt hallituksessa. Voimme luottaa siihen, että kaikki mahdollinen tehdään, jotta oma suomalainen yhteiskuntamme ei muuttuisi vaan säilyisi turvallisena jälkipolvillemme.

  Kesäinen vihervasemmiston riehunta pelästytti asenteella, jonka mukaan suomalaisuus, oma kulttuurimme ja arvomaailmamme eivät olisi kaikkien mielestä säilyttämisen arvoisia tässä monikulttuurisuutta ihannoivassa maailmassa.

 13. Kiitos ministeri Niinistölle, jälleen kerran. Totuuden puhuminen on ollut Suomessakin kiellettyä liian pitkään, havaituin seurauksin. (Epäilevät voivat vaikka tutustua rikostilastoihin, joissa eritellään ulkomaalaisten tekemät rikokset suhteutettuna kantaväestöön. Punaisella ovat, em. mittarit.)

  Puolueen puheenjohtajistossa on kaivattu tällaista rehellistä ja suoraselkäistä miestä pidempään. On jopa toivoa, että avoin ja rehellinen keskustelu tulee jossain kohtaa katkaisemaan sen kierteen, jonka reilun kymmenen vuoden aikana mm. entinen presidentti (Halonen) loi tähän maahan. Hänen suurimmat saavutukset liippaavat läheltä Ludwig Wittgensteinin teosta “Tractatus logico-philosophicus”, jonka kuolematon viisaus kuuluu:

  Wovon man nicht sprechen kann, darüber muß man schweigen.

  Itse olen työskennellyt ulkomailla ennen EU-aikaa, enkä tarvinnut minkäänlaista kotouttamista tai maahanmuuttoneuvojia ympärilleni. Lähdin työsopimuksen mukaan töihin, maksoin veroni, kunnioitin isäntiä (kaikkia maan kansalaisia ja tapoja) ja elin normaalia elämää.

  Vierailta pitää edellyttää korkeampaa moraalia, parempaa käytöstä ja ahkerampaa työtahtia, mitä paikallisilta. Kylässä käskee isäntä, ei vieraat. Pöydässä noudatetaan isännän sääntöjä, ei vieraiden.

  Elintasopakolaisia ja rikollisia puolustaville voin vain antaa yhden hyvän neuvon. Menkää vaikkapa sinne Irakiin auttamaan näitä ihmisiä. Siellä voitte sitten näyttää, miten taitavia olette. Ja suvaitsevaisia.

 14. “Koska kymmenet ellei sadat maamme demokratiaan, tasa-arvoon, ilmastoon tai ruokaan pettyneet irakilaiset turvapaikanhakijat ovat jo palanneet kotimaahansa, on maahanmuuttoviraston syytä pikaisesti selvittää mistä paluumuuttajat olivat kotoisin. Alueilta, joihin irakilaiset vapaaehtoisesti palaavat, ei voi olla muillakaan turvapaikan tarvetta.”

  Tässä haluaisin muistuttaa blogistia siitä, että hän hoitaa tasavallan hallituksessa puolustusministerin virkaa. Argumentti on hyvä ja validi, mutta asioita ei nähdäkseni hoideta näin – jos asioita halutaan hoitaa.

  Eli ministeri on hyvä ja ottaa asian esille ministeri Orpon kanssa. Tai sitten pyytää kansliaansa olemaan yhteydessä sisäministeriön kansliaan asiassa.

  Ihan yleisemminkin oman näkemykseni mukaan 30000 militaari-ikäisen ja -kuntoisen “itse itsensä valinneen” (ja tämä itse asiassa se hyväuskoisempi olettamus tässä tilanteessa) maahantulijan aalto on mielestäni ennen muuta turvallisuuspoliittinen kysymys ja olen ollut lähinnä äimän käkenä kun koko puolustushallinto ei ole julkisesti todennut asiasta sanaakaan.

  Tässä esimerkkitapauksessa vielä syy epäillä (ja siis tutkia), että toimintaa on ohjattu. Ja mahdollisesti jopa koordinoitu kansainvälisesti.

  Tarkoittaako tällainen “kuin ulkopuolisena” kommentointi tähän paikkaan yleisemminkin sitä, että puolustushallinto seuraa asioita ainoastaan sivusta?

  Jos näin on, niin olen lähinnä kauhuissani.

  Mitä te siellä puolustusministeriössä sitten touhuatte?

 15. “Kauanhan menee että äärisuvaitsevaisto tuomitsee tämänkin kirjoituksen rasistiseksi?”

  Muutama tunti. Kiitettävän ahkeraa mediaseurantaa professorilta, miten työkiireiltään ehtiikään:

  “Diskurssianalyysin kohteeksi sopisi hyvin myös puolustusministeri Jussi Niinistön (ps) tämänpäiväinen blogikirjoitus https://jussiniinisto.fi/index.php/2016/01/ei-tahririn-aukioita-suomeen/. Siinä sotketaan keskenään niin erilaisia asioita kuin Kairon väkivaltaisuudet 2013, Kölnin organisoidut rikollisjengit uudenvuodenaattona ja irakilaisten turvapaikanhakijoiden mahdollinen kokoontuminen Helsingin asematunnelissa samaan aikaan. Olisi hienoa, jos Perussuomalaisten keskuudesta nyt nousee esiin vahva ääni puolustamaan naisten tasa-arvoa ja oikeuksia, mukaan lukien seksuaalinen itsemääräämisoikeus. Diskurssianalyysin avulla voidaan saada vahvistus, onko Jussi Niinistön kirjoitus osa tuota ääntä – vai jotakin ihan muuta. ”

  https://perustuslakiblogi.wordpress.com/2016/01/07/soiniko-ei-rasisti/#comment-656

 16. Aamulehden Päivi Arvonen oli arvostellut Jussi Niinistön juttua, jota asiaa kommentoin Niinistön blogissa Iltalehdessä. Laitan saman tännekin, jos siitä on hyötyä ministerille tai jollekulle muulle:

  Ei kai kukaan, ministerikään, ole esittänyt, että nuo raiskaustapaukset olisivat liittyneet Tahrir aukion tapahtumiin juuri Arabikevään kansannousun yhteydessä 2011. Silloin tunnelma oli varmasti hieno, sain itse lukea asiasta ensi käden tietoa. Egyptin matkalla tapaamani tosi fiksu nuori mies oli kirjoittanut johonkin länsmaiseen lehteen pitkän jutun tapahtumista, oli itse ollut Tahririn tilanteissa täysillä mukana, oli ollut äärettömän innostava kokemus. Sain sen jutun häneltä sähköpostissa, tosi hienosti kirjoitettu kertomus.

  Kyseesä oli todellakin nuorten egyptiläisten tekemä vallankumous, ei CIA:n eikä liioin Muslimiveljeskunnan. Siinä mielessä ilmaus “Muslimiveljeskunnan taannoinen vallankumous” on yksinkertaistus, voisi sitä virheeksikin sanoa. Muslimiveljeskunta tuli valtaan vasta vallankumouksen jälkeen, valmiin organisaationsa turvin saadulla vaalivoitolla loppuvuodesta 2011. Toisaalta vosi tietysti koko tapahtumasta yhdistettynä Mohammed Morsin perustuslakijulistukseen loppuvuonna 2012, jolla hän keskitti kaiken vallan itselleen, käyttää nimitystä “Muslimiveljeskunnan taannoinen vallankumous”, vaikka se kyllä yksinkertaistus onkin.

  Mainitut raiskaustapahtumat ovat Tahrir aukion myöhemmistä väenkokoontumisista, esim. kesällä 2013, väenkokoontumisia on ollut useita.

  “Seksuaalisen häirinnän ja erityisesti joukkoraiskausten viesti lienee yksiselitteinen, mutta Egyptissä ei ole selvyyttä siitä, kuka ja mitkä tahot erityisesti ovat olleet seksuaalisen väkivallan ja joukkoraiskausten takana. Seksuaaliseen väkivaltaan ja muun muassa neitsyystesteihin on varmuudella syyllistynyt ainakin Egyptin armeija. Tammikuun 2011 kansannoususta lähtien Egyptissä on ollut liikkeellä useita maksettuja väkivallanlietsojia, joita ovat todennäköisesti rahoittaneet useat eri tahot.”

  Kyllä armeijakin on tosiaan syyllistynyt. Mutta sittemmin asiassa ainakin tuomioita annettu, vähintään yhdeksän on saanut 20-25 vuoden tuomiot, siis joitain tahoja on saatu ihan oikeasti kiinni. Lisää juttuja on käsittelyssä. Onko sitten aidosti kyse muslimiveljeskunnan toiminnasta, on toinen asia. Mutta näin esimerkiksi väittää tunnettu egyptiläinen TV-juontaja Hala Sarhan, hän syyttää ääri-islamilaisia saarnaajia asiasta. Tarkoitus siis olisi pelotella naisia osallistumasta julkisiin tilaisuuksin. Kai hänellä on ainakin saman verran tietoa kuin Päivi Arvosella.

  http://www.meforum.org/4731/muslim-brotherhood-rape

  http://www.middleeasteye.net/news/egypt-court-sentences-seven-life-tahir-square-sexual-assualt-1076336711

  Tyypillisesti kymmenien miesten joukko ympäröi uhriksi valitun naisen ja sitten julma leikki alkaa. Järjestöt ovat luoneet partioita, joiden tarkoitus on auttaa pulaan joutuneita, Suomessa tuollainen apu varmaan olisi eräiden ministerien kieltämää. Ohessa katkelma egyptiläisten vapaaehtoisten järjestyspartioiden toiminnasta:

  Since last November, help has been at hand. Two volunteer rescue groups – Operation Anti-Sexual Harassment (OpAntish) and Tahrir Bodyguard – have squads of rescuers patrolling the square in groups of around 15. The two organisations have slightly different tactics and uniforms, but their methods are broadly the same. They seek to fight off the attackers, sometimes with clubs and flamethrowers, and re-clothe the women – and then secret them to safe-houses nearby, or even to hospital. Mobs have been known to try to break down the safe-house doors, while some of the rescuers have been assaulted themselves.”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *