Uudenvuodenpäivän vastaanotto

Vuosi 2016 käynnistyi juhlavissa merkeissä, kun sen ensimmäisenä päivänä isännöin Helsingin Säätytalolla perinteistä puolustusministerin uudenvuodenpäivän vastaanottoa.

Tilaisuuden historia ulottuu aina vuoteen 1947, jolloin silloinen puolustusministeri Yrjö Kallinen järjesti ensimmäisen vastaanoton. Ministeri Kallinen tahtoi tällä tavoin kiittää niitä henkilöitä, joiden kanssa hän ja ministeriö olivat edellisvuoden mittaan olleet tekemisissä.

Puolustusvoimauudistuksesta ja säästökurimuksesta johtuen vastaanotto peruttiin vuosien 2010–2014 välisenä aikana, mutta viime vuonna tämä hieno perinne palautettiin käytäntöön.

Vaimoni Leena oli kanssani vastaanottamassa vieraita.
Vaimoni Leena Sharma oli kanssani vastaanottamassa vieraita.

Vastaanotolle oli kutsuttu maanpuolustusjärjestöjen edustajia, maan ylintä poliittista johtoa ja virkamieskuntaa sekä puolustusvoimien, talouselämän ja eri alojen järjestöjen edustajia.

Kutsuttujen joukossa olivat nyt erityisesti sotiemme veteraanit, ja aivan erityinen kunnia oli saada paikalle viimeinen elossa oleva Mannerheim-ristin ritari Tuomas Gerdt.

Taistelulähettialiupseerina Jalkaväkirykmentti 7:ssä toiminut Tuomas Gerdt nimitettiin Mannerheim-ristin ritariksi 8. syyskuuta 1942, ja hän toimii nykyään ritarisäätiön puheenjohtajana.
Jatkosodassa taistelulähettialiupseerina Jalkaväkirykmentti 7:ssä toiminut Tuomas Gerdt nimitettiin Mannerheim-ristin ritariksi 8. syyskuuta 1942.
Sotaveteraani Olli Vuorio.
Myös sotaveteraani, majuri evp Olli Vuorio osallistui tilaisuuteen.
Kättelyvuorossa juuri aloittanut pääesikunnan päällikkö Kari Takanen.
Kättelyvuorossa juuri aloittanut pääesikunnan päällikkö, vara-amiraali Kari Takanen.
Puolustusvoimain komentaja Jarmo Lindberg.
Puolustusvoimain komentaja Jarmo Lindberg ja puoliso Maria.
Aiempi Puolustusvoimain komentaja Gustav Hägglund.
Aiempi Puolustusvoimain komentaja Gustav Hägglund.
Tilaisuutta kunnioitti läsnäolollaan myös ulkoministeri Timo Soini puolisonsa Tiinan kanssa
Tilaisuutta kunnioitti läsnäolollaan myös ulkoministeri Timo Soini puolisonsa Tiinan kanssa.
Edellinen puolustusministeri Carl Haglund Micaela-rouvansa kanssa.
Uudenvuodenpäivän vastaanottoperinteen viime vuonna elvyttänyt edellinen puolustusministeri Carl Haglund vaimonsa Michaelan kanssa. – Kuvat: Tiina Takala/Puolustusministeriö.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *