Iske ja murra!

Vierailin 14. maaliskuuta Parolannummella Panssariprikaatissa, jossa perehdyin prikaatin toimintaan ja toiminnan erityispiirteisiin, ajankohtaisiin asioihin sekä lähitulevaisuuden kehitysnäkymiin. Vierailun isännöi prikaatin komentaja eversti Pekka Järvi. Kuten tunnettua, prikaatin tunnuslause on “iske ja murra!”

WP_20160314_009 pakattu

Tapasin vierailun aikana henkilöstöryhmien edustajia, jotka kertoivat huoliaan ja ilonaiheitaan. Ohjelmassa oli myös Panssariprikaatin kalustoon tutustumista, jonka jälkeen siirryimme Hätilän ampuma-alueelle seuraamaan varusmiehiä harjoituksissa.

20160314_134647_pakattu

Oli ilo kuulla, että varusmiesten palveluksen aikainen poistuma Panssariprikaatissa on nyt maan alhaisin, alle kymmenen prosenttia. Palveluksen jatkamisella loppuun asti on merkitystä sekä maanpuolustuskyvyn että varusmiesten syrjäytymisen ehkäisyn kannalta.

20160314_140029_pakattu

Panssariprikaatin vierailun jälkeen tutustuin Museo Militariaan Hämeenlinnassa ja tapasin alueen reserviläisiä. Toista iskulausetta lainatakseni: “Hämeessä on voimaa ja Parolassa panssareita.”

WP_20160314_025 pakattu

2 thoughts on “Iske ja murra!”

  1. Olisi tuo kyyti minullekin kelvannut. 🙂

    Näin naisena tyydyin aikoinaan inttipoikien henkiseen tsemppaukseen ja kotiruoan tekoon. Loput shh nuoruuden ajoilta. 😉

  2. Kovaa rautaa ja teräksistä tahtoa löytyy kaikkien pehmeiden arvojemme suojaksi! Hyvä että maltoimme pitää linjan, jota vielä viisi vuotta sitten moni haukkui vanhanaikaiseksi, maanpuolustuksen ulkomuseoksi jne jne

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *