Turvallisuuspoliittinen linja ennallaan

Olin Ylen Ykkösaamun vieraana keskustelemassa mm. kohua herättäneistä kansainvälisistä sotaharjoituksista.

Tänä vuonna kansainvälisiä harjoituksia järjestetään 87 kappaletta, kun viime vuonna niitä oli reilut 60. Yhdysvaltojen osalta lisääntyneet harjoitukset selittyvät sillä, että Yhdysvaltain armeija on saanut lisärahoitusta harjoitteluun Euroopassa. Yhdysvallat hakee laajalla rintamalla harjoittelumahdollisuuksia, ja Suomi hyötyy tästä. Kansainväliset harjoitukset vahvistavat puolustuskykyämme, ja amerikkalaisten tuodessa kalustonsa Suomeen pääsemme harjoittelemaan kustannustehokkaasti oman maan maaperällä, eli siellä, missä puolustusvoimien on tarkoitus tositilanteessakin toimia.

Toisin kuin joillain tahoilla on epäilty, lisääntynyt harjoittelu Yhdysvaltojen kanssa ei ole merkki siitä, että Suomen turvallisuuspoliittinen linja olisi muuttumassa. Näin ei ole. Linja on ennallaan ja harjoitustoimintaa on ollut ennenkin. Suomi harjoittelee aktiivisesti monen muunkin maan kanssa – esimerkiksi Ruotsin kanssa harjoitustoiminta on ollut viime aikoina erityisen tiivistä, mikä on jäänyt julkisuudessa vähemmälle huomiolle.

Ohjelma kuunneltavissa Yle Areenassa.

One thought on “Turvallisuuspoliittinen linja ennallaan”

  1. Nato-allergikoille voi todeta, että ollos huoleton, Suomi taistelee seuraavan sodan yksin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *